Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

16. augustil toimus Eesti ja Norra ettepanekul erakorraline ÜRO Julgeolekunõukogu istung, mille eesmärk oli reageerida kiiresti muutuvale olukorrale Afganistanis.


Kohtumise alguses edastas ÜRO peasekretär António Guterres julgeolekunõukogule ja rahvusvahelisele üldsusele sõnumi, et Afganistanis inimõiguste kaitsmiseks peab maailm praeguses kriitilises olukorras rääkima ühel häälel.

 

Ühiselt leiti, et Talibani mõjutamiseks peab kasutama kõiki olemasolevaid vahendeid – sanktsioonidest rahvusvahelise abi ja regionaalse koostööni.


Julgeolekunõukogu liikmed kutsusid üles viivitamatult lõpetama igasugune vaenutegevus Afganistanis ning looma ühtne ja kaasav  valitsus, kus oleksid võrdsetel alustel esindatud ka naised.

 

Üheskoos väljendati sügavat muret rahvusvahelise humanitaarõiguse ja inimõiguste tõsiste rikkumiste pärast, mida on mõjutanud käimasolev relvakonflikt kogu riigis.

 

Samuti juhiti tähelepanu asjaolule, et kõik osapooled peavad täitma oma rahvusvahelisest humanitaarõigusest tulenevaid kohustusi, sealhulgas kohustust kaitsta tsiviilisikuid.

 

Rahvusvahelist kogukonda kutsuti üles tegema suuremaid jõupingutusi, et anda Afganistanile hädavajalikku humanitaarabi.


Julgeolekunõukogu liikmed kinnitasid veel kord terrorismivastase võitluse tähtsust Afganistanis tagamaks, et Afganistani territooriumi ei kasutata ühegi riigi ähvardamiseks või ründamiseks ning et Taliban ega ükski teine Afganistani rühmitus või üksikisik ei saaks toetada riigi territooriumil tegutsevaid mis tahes riigi terroriste.


Julgeolekunõukogu liikmed kordasid oma toetust ÜRO Afganistani abimissioonile (UNAMA). Nad rõhutasid ÜRO personali ning ÜRO liikmesriikide diplomaatiliste ja konsulaartöötajate ohutuse ja turvalisuse tähtsust.

 

Välisministeerium

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo