Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Järgmisel esmaspäeval, 11. oktoobril astub ametisse uueks Eesti presidendiks valitud Alar Karis. Presidendivahetuse tseremoonia ametlik osa Toompeal kestab pisut üle tunni.

 

Vahetusprotseduurid algavad 11. oktoobril kell 14.15 valitud presidendi Alar Karise ja tema abikaasa saabumisega Kadriorgu presidendi kantselei hoonesse, kus neid võtavad vastu president Kersti Kaljulaid koos oma abikaasaga.

 

Pärast ühispilti sõidavad mõlemad paarid Toompeale, kusjuures ühes autos on Kaljulaid ja Karis, teises nende abikaasad.

 

Toompea lossi platsil on selleks ajaks juba üles rivistatud kaitseväe- ja kaitseliidu juhtkond, sõjaväepolitsei vahipataljoni aukompanii ja auvahtkond ning orkester.

 

Kaljulaidi ja Karise saabumisel Toompeale Lossi platsile mängib orkester hümni ning lahkuv president inspekteerib aukompaniid.

 

Pärast aukompanii ülevaatust kätleb riigipea sõjaväelastega ning suundub koos valitud presidendi ja abikaasadega riigikogu hoonesse.

 

Riigikogu istungisaalis peab Kaljulaid lühikese kõne, misjärel annab Karis ametivande ning toimub presidendi ametiketi üleandmine Karisele.

 

Ametiketi kaelapaneku järel peab riigikogu ees kõne uus Eesti president Alar Karis, misjärel suunduvad presidendid koos abikaasadega riigikogu Valgesse saali, kus annavad allkirjad riigikogu külaliste raamatusse ning seejärel teevad mõlemad paarid lippude ees ametliku ühisfoto.

 

Mõlema presidendipaari väljumise järel Lossi platsile mängitakse uuesti Eesti hümni ning president Karis inspekteerib aukompaniid.

 

Seejärel suunduvad mõlemad paarid Kadriorgu, kusjuures seekord on esimeses autos juba Karis oma abikaasaga, teises aga Kaljulaid oma abikaasaga.

 

Presidendi kantselei hoones tervitavad Karise ja Kaljulaidi saabumisel neid kantselei töötajad, nendega koos tehakse ühisfoto ning Karis annab Kaljulaidile üle lipu, mis on lossilt maha võetud 11. oktoobril.

 

Kell viis õhtul algab Kadrioru kunstimuuseumis presidendi vastuvõtt põhiseaduslike institutsioonide esindajatele, valitsuse liikmetele, kõrgematele riigiametnikele ja diplomaatilisele korpusele.

 

Loe intervjuud Alar Karisega siit.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo