Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

ekre usa

Esireas (vasakult paremale) Mari-Liis Calamus, Jaak Madison, autor Ave Maria Blithe, Erge Butler. Seisavad (vasakult paremale) Andres Põdra, Gunnar Gross, aseesimehed Teet Maidla ja Urmas Arjukese, esimees Mike Calamus, Tõnis Raudsepp.  Autori foto

 

Neljapäeval, neli päeva peale neljandat juulit ehk Ameerika iseseisvuspäeva, kogunes grupp USA eestlasi meie uue kodumaa pealinna Washington, DC, Dolley Madison (USA esileedi 1809-1817) nimelisse konverentsiruumi.


Kohaletulnuid oli mitmest idakalda osariigist - Maryland’ist, Virginiast, North Carolina’st, New Jersey’st jne. Kaugeimalt, New Yorgi linna kandist tulnul, võttis autosõit 7 tundi.


Mis inspireeris sellist pühendumust?

 

Mure me sünnimaa, Eesti pärast.

 

Nagu üks osavõtja märkis, on paljud väliseestlased patriootlikumad kui kodueestlased.

 

Konundrum, onju.

 

Kui end patrioodiks pidada, siis miks ei elata Eestis?


Paljusid meid on saatus mööda maailma paisanud perekondlikel põhjustel või töökohustuste tõttu.

 

See ei takista me armastust ning muret Eestimaa pärast ning tihti saame võõrsil elades sünnimaa jaoks isegi kasulikumad olla kui Kodu-Eestis.


Oluline on siinkohal distinktsioon – Eesti. Väike armas maalapp, kus on me juured. Mitte bürokraatliku Euroliidu perifeeria, mis on lõhestatud erinevate poliitiliste parteide ja ideoloogiate poolt.


Kohaletulnuid ajendas ka üks teine oluline põhjus.

 

Nimelt on juba pikemat aega mitmed traditsioonid põlu alla sattunud, nagu näiteks teaduspõhine fakt, et imetajatel, sealhulgas inimestel, on olemas ainult kaks bioloogilist sugu – mees ja naine.

 

Olgu abielu, kooselu või sugueluga kuidas on – fakt on see, et laste ilmaletoomiseks on vaja nii bioloogilist meest kui bioloogilist naist.

 

Vähemalt seni, kuni beebisid kogu 9 kuu vältel katseklaasis või kasvuhoones kasvatada saab.


Isegi patriotism ja uhkus oma päritolu üle on kuulutatud rassismiks ja valgeks privileegiks.


Vastukaaluks überliberaalsele marksismile, mis on asunud ajalugu ümber kirjutama ning teadust eitama, moodustatigi kohaliku menuka ettevõtja Mike Calamuse eestvedamisel EKRE USA ehk Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Ameerika Ühendriikide osakond.

 

Aukülaliseks oli EKRE aseesimees Jaak Madison Eestist (kas Dolley Madison’i sugulane, seda ma ei tea), kes on teatavasti ka Euroopa Parlamendi liige, täpsemalt fraktsiooni Identiteet ja Demokraatia juhatuse liige, Europarlamendi väliskomisjoni põhiliige ning mis eriti oluline – Ameerika Ühendriikide delegatsiooni põhiliige.

 

Tänu Jaak Madisoni ulatuslikele teadmistele ning kogemustele sai EKRE USA asutamiskoosolek läbi viidud kõiki ametlikke protokolle järgides. Jaak Madisoni sõbralikud nõuanded kuluvad kindlasti ära edaspidigi.


EKRE USA veebileht ning Facebook konto on kergesti leitavad kõigile huvilistele.

 

Nende kaudu saab ka informatsiooni, kuidas liikmeks astuda.

 

Seda muidugi ainult juhul, kui sind huvitab Eesti saatus ning eesti keele ja traditsioonilise kultuuri säilitamine.

 

Just nimelt säilitamine, mitte säilimine, sest passiivselt asjade kulgu pealt jälgides me oma maailma paremaks ei muuda.

 

Ave Maria Blithe

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo