Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

fp1

Seisavad (vasakult paremale):  Jana Zernant, Anneliis Kuusik, Aleksa Kärner, Silvia Vaher (poolkükakil), Viiu Vanderer (taga), Tiina Vaska, Liisi Vanaselja, Monica Bein-Cravotta, Virve Vaher, Viiu Wichmann, Elise Ashford, Liz Laupa, Aino-Liis Vanderer Tõõtsov, Lia-Mai Puskar, Tia Puskar, Lily Aasmaa, Alina Puskar, Julia Aasmaa. Kükitavad paremal pool: Arden Ashford, Kai Põldroo, Annika Puskar.  Foto: Silvia Vaher

 

Eesti Spordiliidu USA-s korraldatud Lakewoodi Eesti Mängudel (ehk Spordipäeval) oli rohkesti tegevust ja oli rõõm näha, et ka meie Eesti akadeemilistest organisatsioonidest oli liikmeid kohal, tegemas sporti oma perekondadega, koos viibimas tuttavatega ja üldiselt ilusat ilma nautimas.

 
Korporatsioon Filiae Patriae liikmeid oli näha vestlemas ja nautimas üksteise seltskonda ja ilusat suvist kohvilauda, mille valmistasid Silvia Vaher ja Tiina Vaska koos lillede ja korporatsiooni värvides lauakaunistustega.

 

Kohvilaud oli  õues ja võimaldas fiiliatel isiklikult kohtuda peale pikaajalist eemalolekut koroona tõttu.

 

Mitmeid noori naistudengeid oli samuti näha külastamas kokkutulekut ja juttu ajamas fiiliatega.

 

Huvilised panid nimed kirja, et hõlbustada tulevikus kontakte ja traditsiooniline grupipilt võeti enne, kui rahvas lahkus.

 

Kogunemine oli viies kord kuue aasta jooksul kui fiiliad on mitteametlikult kogunenud Lakewoodis Eesti Mängude ajal, et juttu ajada omavahel ja ka noorte naistega, kes kogunevad Eesti Mängudeks.


Samuti oli näha Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmeid kohal, osalemas spordis, eriti võrkpalliväljakul.

 

Juba reede õhtul kogunesid mehed Eesti Majja oma koosviibimisele. 

 

Enamus liikmeskonnast oli Eesti Mängudel kohal, nii et aastakoosolek sai läbi viidud. 

 

Mälestati hiljuti lahkunud auvil! Heinrich Tootsi ja meenutati tema suuremeelsust EÜSi suhtes, ja samuti tema teadmist ja tarkust New Yorgi EÜSi koondise kohta.


Kohalolevad liikmed nõustusid andma koondise ohjad järgmise generatsiooni kätte, kes nende arvates on piisavalt küpsed ja usaldusväärsed selleks vastutuseks. 

 

Selle nõusoleku tagajärjel võeti ühel häälel vastu uus juhatus, kuhu kuuluvad Stefan Skonberg, Magnus Skonberg ja Karl-Mark Kumm, ja mida juhib Andrus Maandi esimehena.


Ivan Kavoleffile, kes oli varasemal koosolekul teinud referaadi, anti üle tekkel ja värvid, ja Carl-Erik Skonberg kandis ette sisuka referaadi oma kogemustest sooloettevõtte asutamisest.

 

Sellele järgnes seltskondlik koosviibimine ja meeste vahel nauditav vestlus peale pooleteistaastast isikliku kontakti puudust.

 

Aino-Liis Tõõtsov

 

fp2

Vasakult paremale: Monica Bein-Cravotta, Silvia Vaher, Tiina Vaska, Aino-Liis Vanderer Tõõtsov (rebane), Lia-Mai Puskar, Tiina Järver, Virve Vaher.   Foto: Silvia Vaher

 

eus1

EÜS aastakoosolek.
Esimene rida (vasakult paremale): Carl Skonberg, Enn Künnapas, Eerik Maandi, Reino Truumees, Tarmo Pallop, Andrus Maandi, Andrus Ers.
Taga seisavad (vasakult paremale): Stefan Skonberg, Aksel Põldmäe,  Carl-Erik Skonberg, Ivan Kavoleff, Kaarel Laev, Magnus Skonberg.     Carl Skonbergi foto

 

fp3

Aino-Liis Vanderer Tõõtsov ja Viiu Vanderer.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo