Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

suvepiknik

Bostoni Eesti Seltsi grupifoto igaaastasest suvepiknikust soomlaste maaalal, Saima Park’is, Fitchburg, Massachusettsis.

 

Ilusal päikesepaistelisel pühapäeval, 15. augustil, kogunesid Bostoni Eesti Seltsi (BES) liikmed Saima Parki, et veeta koos aega suvepiknikul.

 

Populaarseid suvepäevi on selts korraldanud juba pikka aega, aga selle suve kokkusaamine oli mitmel põhjusel väga eriline.


Ei ole ju seltsi liikmed terves koosseisus pea poolteist aastat kokku saanud Covid-19 viiruse tõttu.

 

Siseruumides kogunemised on olnud kas piiratud või keelatud ja lõpuks avanes võimalus värskes õhus jälle koguneda.

 

Esimest korda toimus suvepäev/suvepiknik Soome seltsi käest renditud maa alal nimega “Saima Park”, mis asub ilusa looduse keskel ja asub Fitchburgis, põhjalääne Massachusetts’is.


Kuigi oleme viimastel kordadel pea kakskümmend aastat mere ääres Liivide koduõuel Middletownis, Rhode Island’is suvepäevi pidanud, on põnev avastada uusi kohti ja jääme alati tänulikuks Liivi perele külalislahkuse eest kõigil neil aastail, mis nad BES peret on vastu võtnud.


Saima Park on omamoodi vahva.

 

Seal on suur katusealune pinkide ja laudadega ja eraldi maja köögiga, suured muruplatsid mängude jaoks.

 

Kõrval metsatukas asuvasse saunamajja viib väike sild, mille alt voolab väike oja.

 

Ruumi, et olla turvaliselt  koos (MA osariigi soovituste järgi), oli rohkem, kui vaja.

 

Täiskasvanutel oli rõõm üksteist näha ja lapsed nautisid muru peal mängimist, lennutasid tuulelohet ja jooksid Slip’N Slide’i peal, tilkudes veest ja lõkerdades naerda.

 

Üheskoos panustatud toidulaual leidus palju valikut, sealhulgas muidugi ka eestipäraseid toite, kartulisalatit, hapukurki ja musta leiba.

 

Grillil küpsetas vorste seltsi uus juhatuse liige Aadu Pirn.


Enne söömist, nagu traditsiooniks juba saanud, pidasid BES president Paul Attemann ja teised juhatuse liikmed paar kõnet.

 

Raimo Kalvi tähistas Eesti taasiseseisvumispäeva 30. aasta juubelit ilusa kõnega. 

 

Seletas, kuidas ta noore poisina Keilas nägi oma silmadega uskumatuid sündmusi, mis toimusid Eestimaal neil augustipäevil kolmkümmend aastat tagasi.


Märgiti ära, et sellel aastal lõpetasid seltsi eesti kooli niiöelda esimese lennu õpilased Amelia Talluri ja Tarmo Tari, kes lähevad edasi õppima ülikooli.

 

Amelia alustab õpinguid University of Massachusetts Amherst’is ja Tarmo Wheaton College’is.

 

Õpetajad Karina Branzetti ja Airi Talluri meenutasid vahvaid kooliaegu, alustades pea viisteist aastat tagasi tekkinud mängurühmast, kus Amelia, Tarmo ja Isabella Branzetti väikestena mängisid ja kust kool uuesti käima hakkas.

 

Meie koolilõpetajad on väga tublid ja terve Bostoni Eesti Seltsi pere soovib neile tuult tiibadesse.


Kui ametlikud teadaanded läbi said, kutsuti kõigi ette Anu ja Rein Pirn, et tänada neid aastate jagu Bostoni Eesti Seltsi toetamise eest.

 

Nimelt kolivad nad sügise algul Clevelandi, et perele lähemal olla.

 

Seltsi elus on nad osalenud nelikümmend kolm aastat, mis nad Massachusetts’i osariigis elanud on.

 

attemann

Anu ja Rein Pirn, vasakul, koos seltsi presidendi Paul Attemann’iga.  Anu ja Rein on Bostoni Eesti Seltsi elus osalenud nelikümmend kolm aastat! Oleme võlgu neile ja hindame kõiki nende jõupingutusi.

 

Anu ja Rein on palju rohkem kui seltsi liikmed.

 

Nad on toetanud, avades oma kodu ja südamed väga paljudele nii siinsetele välis-eestlastele kui ka nendele eestlastele, kes ajutiselt Ameerikasse ühel või teisel eesmärgil tulnud on.

 

Abilaekur Madli Mangum ütles ilusasti, et üks sõna, millega Anu ja Reinu kirjeldada on “generosity” (“lahkus” eesti keeles).

 

Ja seda oleme me kogenud nende poolt ühel või teisel viisil kõik.

 

Kas läbi nende sõpruse või osaledes eesti koolis, nad on toetanud  rahvatantsugruppi, et nood saaksid tantsupeole minna, on abistanud suvepäevadel, õpetanud verivorsti tegemist ja abistanud mitmetel muudel üritustel ja moel.


Eesti keele ja kultuuri hoidmine ja selle põlvest põlve edasi jätkamine on Anule ja Reinule tähtis ja sellesse on nad seltsi ja nende liikmete kaudu palju panustanud.

 

Kuigi nad ei koli väga kaugele ja meil on natuke kurb, soovime neile ilusat uut eluetappi laste, lastelaste ja lastelastelaste läheduses!


Piknikule oli saabunud kokku viiskümmend inimest, kaasa arvatud uued osavõtjad.

 

Nende hulgas olid noored, kes hiljuti MA osariiki kolisid ja perekond Chicagost, kes oli samal ajal idarannikul suvepuhkusel.


Jääme ootama järgmisi seltsi kohtumisi!


Siiri Julianus

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo