Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

51688

Suursaadik Kristjan Prikk tunnustab LA aukonsul Jaak Treimani välisministeeriumi I klassi teenetemärgiga.

 

15.–16. novembrini võõrustas Eesti peakonsulaat San Franciscos Eesti Ameerika Ühendriikide aukonsulite aastakohtumist. Sündmuse peakülaline oli Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Kristjan Prikk.

 

Aukonsulitele anti ülevaade Eesti viimase aja olulisematest arengutest, edasistest tähtsamatest sündmustest, samuti konsulaarvalla värskematest teemadest ja EAS-i välisinvesteeringute keskuse tegevustest Ameerika Ühendriikides.

 

Aukonsulid jagasid teavet arengutest oma tegevuspiirkondades ja ideid võimalikest edasistest sammudest Eesti tutvustamisel.

 

Ühisarutelu keskendus aukonsulite võrgustiku ja Eesti diplomaatiliste esinduste koostöö edendamisele.

 

Lisaks töösessioonidele oli programmis Eesti ettevõtte Harmet näidismoodulmaja külastus ja kohtumine Stanfordi ülikoolis, et saada ülevaade ülikooli Balti õpingute programmist ning Eesti välisministeeriumi ja Stanfordi ülikooli koostööst.

 

15. novembril toimus ka Eesti suursaadiku Ameerika Ühendriikides Kristjan Priki ja peakonsuli San Franciscos Ann Hänni vastuvõtt Ameerika Ühendriikide lääneranniku kolleegidele ja koostööpartneritele, Eesti aukonsulitele Ameerika Ühendriikides ja Eesti kogukonna esindajatele.


„Tegemist oli Eesti peakonsulaadi San Franciscos esimese suurema üritusega, et avaldada tänu ja tunnustust kohapealsetele koostööpartneritele järjepideva ja sisuka toetuse eest Eesti peakonsulaadi käivitamisel, mida lahvatanud COVID-pandeemia on oluliselt mõjutanud,“ ütles peakonsul Ann Hänni.

 

„Seejuures on Eesti kõrgetasemeline visiit koos äridelegatsiooniga kavandamisel niipea, kui kohapealsed olud seda võimaldavad.“

 

Vastuvõtul anti üle välisministri tunnustused kahele Eesti aukonsulile.

 

Pidulikult tänati Eesti endist aukonsulit San Franciscos Richard Allan Horningut, kelle volitused Eesti esindamisel piirkonnas lõppesid 2019. aasta lõpus San Franciscos Eesti diplomaatilise esinduse käivitamisega.

 

Eesti aukonsulile Los Angeleses Jaak Treimanile anti üle välisministeeriumi sinise emailiga hõbemärk erakordselt pikaajalise ja pühendunud teenistuse eest.

 

Peakonsulaadi rajamist San Franciscos alustati 2019. aasta lõpus.

 

Peakonsulaadi tööpiirkonda kuulub 13 USA läänepoolset osariiki ning peamisteks ülesanneteks on Eesti ja Ameerika Ühendriikide lääneranniku vaheliste majandussuhete edendamine ja konsulaarteenuste osutamine.

 

Peakonsulaadi koosseisus on ka Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisinvesteeringute keskuse esindaja.

 

Eestil on praegu Ameerika Ühendriikides 13 aukonsulit.

 

Lisainfo: välisministeeriumi avalike suhete osakond
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

25908

Vasakult: suursaadik Kristjan Prikk, Eesti peakonsul New Yorgis Kairi Künka, aukonsul Jaak Treiman, Eesti peakonsul San Franciscos Ann Hänni, aukonsul Aadu Allpere, sekretär/finantsassistent Aveli Täht, konsul San Franciscos Kairi Pirk-Vatunen, konsul New Yorgis Tanel Jõks.Fotod: Richard Mayer

 

2577

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo