Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

202104011

Fotod: erakogu

 

Riigikogu ees avaldatakse juba mitmendat päeva meelt menetluses oleva nn politseiriigi seaduse vastu, mis annaks vastuvõtmise korral politseile koos terviseametiga õiguse  inimeste kodudesse siseneda, läbiotsimisi korraldada, inimesi vägisi kaasa viia ja neid vägivaldselt allutada meditsiinilistele protseduuridele.


Opositsiooniliider ja riigikogu asespiiker Martin Helme nimetas NETS (Nakkushaiguse ennetamise ja tõrje seaduse) muudatuse eelnõud Postimehe otseintervjuus politseiriigi ja türannia eelnõuks.


“Põhimure seisnebki selles, et meil on pandud lauale eelnõu, mis annab võimu terviseametile ja politsei ja piirivalveametile, mida tegelikult tohiks kasutada ainult eri- või hädaolukorras, aga eelnõu annab selle võimu igas olukorras.


Seal on ka palju varasemaid paragrahve, mis seda võimu tegelikult veel laiendavad.


Näiteks ei ole meil selgelt defineeritud, mis asi on uudne ja ohtlik nakkushaigus.

 

Sisuliselt võib terviseamet kuulutada, et nohu on ka uudne ja ohtlik nakkushaigus,“ väitis Martin Helme Postimehe intervjuus.


“Politsei võib ilma igasuguse kohtu loata eravaldusesse tungida, uurida vallasasju ning inimesi vägivaldselt ära viia ja kinni pidada.

 

Inimesi võib allutada sundravile kui terviseamet nii otsustab.

 

See seaduseelnõu on politseiriigi ja türannia eelnõu.

 

Loomulikult põhjendavad kõik türannid võimu koondamist enda kätte sellega, et praegu on kole bürokraatlik süsteem – teeme kiiremaks ja lihtsamaks!

 

See kiirem ja lihtsam käib kodanike põhiõiguste arvelt.

 

Need põhiõigused on nii Eesti põhiseaduses kui ka rahvusvahelistes konventsioonides kirjas, millega Eesti on liitunud.


Anda terviseametile ja politseile selline võim… Ei ole mõtet tulla rääkima, et me ei hakka seda kuritarvitama. Hakatakse küll! Ja seda tehakse tegelikult juba täna,“ seletas asespiiker Martin Helme seadust lahti pärast siseminister Kristjan Jaani väidet, et politsei seadust kuritarvitama ei hakka.

 

202104012


Mitmes lähiriigis on politseiriigi seadust üritatud vastu võtta.

 

Soomes läks see läbi ning politsei vägivalda ühe Soomes elava eestlanna vastu ning tema sundtestimist on ka laias meedias kajastatud.


Taanlased avaldasid meelt parlamendi ees üle nädala, tuhanded inimesed kolistasid pottide ja pannidega ning nõudsid seadusemuudatuse tagasi lükkamist. Neil õnnestus see.


VES

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo