Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

lavrov

Sergei Lavrov.

 

Vene välisministeerium andis mõista, et Eesti ja Venemaa vahel sõlmitud piirilepingu ratifitseerimiseks tuleb Eestil loobuda lepingu ratifitseerimisel viitamisest Tartu rahulepingule.


"Venemaa ja Eesti piirilepingute küsimuses kinnitati üle Venemaa positsioon, et nende ratifitseerimiseks meie riigis on kohustuslik eeltingimus 2014. aastal piirilepingute allkirjastamisel saavutatud kokkuleppe täitmine Tallinna poolt.

 

Jutt on ametliku Tallinna ühemõttelisest loobumisest territoriaalsete pretensioonide esitamisest Venemaale ja igasugustest poliitilistest "täiendustest"," öeldakse Vene välisministeeriumi teadaandes, mis avaldati 9. aprilli õhtul, pärast kahe riigi välisministrite telefonivestlust. "Venemaal soovitakse näha naabri valmisolekut normaalse, mittevastanduva atmosfääri tekkeks kahepoolsetes suhetes," märkis Vene välisministeerium.


Lisaks teatas Venemaa, et välisminister Eva-Maria Liimetsa tähelepanu juhiti vajadusele astuda konkreetseid samme Eesti-siseste probleemsete küsimuste lahendamiseks, mis on seotud "massilise kodakondsusetuse, venekeelse elanikkonna diskrimineerimise, plaanidega suruda info- ja haridusruumist välja vene keel, venekeelsete meediaväljaannete ning kaasmaalaste liikumise aktivistide poliitiliselt motiveeritud jälitamise, aga ka ajaloo võltsimise katsetega".


Eesti välisministeerium andis 9. märtsi õhtul teada samal päeval toimunud välisminister Liimetsa ja Vene välisministri Sergei Lavrovi telefonivestlusest, mille käigus puudutati 2014. aastal sõlmitud piirilepingu ratifitseerimise küsimust, valmimisjärgus lepingutega edasiliikumist, piiriülest koostööd ja Eesti taotlust saada Arktika Nõukogu vaatlejaliikmeks.

 

Lisaks väljendas Liimets Vene kolleegile tõsist muret sõjalise eskalatsiooni pärast Ukrainas ja selle ümber.

 

ERR

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo