Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

26. aprillil toimus Eesti välisministeeriumi ja USA mõttekoja Wilsoni keskuse Polaarinstituudi ühine virtuaalseminar Arktika kestliku arengu teemal.

 

USA ja Eesti esindajad arutasid, kuidas edendada koostööd Arktika ees seisvate kriitiliste probleemide lahendamiseks, eriti teadusuuringute, keskkonnakaitse ja kestliku arengu valdkonnas.


Välisminister Eva-Maria Liimets rõhutas avakõnes, et keegi ei ole kliimamuutustes kõrvalseisja.

 

„Me kõik teame kliimamuutuste sügavat mõju, eriti Arktika haavatavatele ökosüsteemidele, mistõttu peab Eesti oluliseks leida võimalusi kliimamuutustega võitlemiseks.

 

Eesti on Arktikale piisavalt lähedal, et tunda piirkonnas toimuvate muudatuste otseseid tagajärgi, seega tahame anda oma osa sealsesse säästvasse arengusse.

 

Selleks on Eestil huvi, potentsiaali ja oskusteavet, millega saame anda juba tehtud tööle lisandväärtust ja mis on ka meie Arktika Nõukogu vaatlejastaatuse taotluse keskmes.“


„Eesti ja USA koostöö saab kindlasti olla kasulik Arktikale soodsama laiema globaalse konteksti kujundamisel rohelise ülemineku raames,“ rääkis minister Liimets.

 

„Eesti on pühendunud kliimaneutraalsuse saavutamisele aastaks 2050 ning toetame Euroopa Liidu ja USA jõupingutusi maailma juhtimisel süsinikdioksiidi vähendamise suunas. Kui kogu maailm astub julgeid samme heitgaaside vähendamiseks, on sel Arktikale selge mõju.“


Liimets pidas Arktika kestliku arengu ja kliimaprobleemide temaatikat Eesti ja Ameerika Ühendriikide niigi tihedate ja lähedaste vahel üheks täiendavaks ja väga oluliseks koostöösuunaks.


Eestit esindasid veebiseminaril veel välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsler Märt Volmer, välisministeeriumi kliima- ja energiapoliitika eriesindaja Kaja Tael, Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere ja Tartu ülikooli etnoloogia kaasprofessor Aimar Ventsel.


Veebiseminar on järjekordne üritus Eesti Arktika-ekspertiisi tutvustamiseks Eesti kandideerimisel Arktika Nõukogu vaatlejaks.


Seminari saab järele vaadata välisministeeriumi Youtube’ist.

 

Info: välisministeeriumi avalike suhete osakond
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo