Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Wall Street Journal kirjutas sel nädalal, et USA jaegigant Walmart on otsustanud loobuda e-poe ostude väljastamiseks kasutatud Eesti firma Cleveroni pakitornidest. Cleveroni kinnitusel jätkub koostöö Walmartiga teistes valdkondades.


Lehele teadaolevalt on ettevõte otsustanud loobuda edasistest tellimustest, eemaldada poodidest 300 pakitorni ja vähemalt ajutiselt sulgeda ülejäänud 1300.


Pakitornide algne eesmärk oli muuta internetiostude väljastamine efektiivsemaks, kuid robotid pole inimteenindajate ees selget konkurentsieelist andnud.


"Seal toimus samamoodi nagu Eestis, et inimene tellis oma T-särgi, läks õhtul piima-saia ostma ja võttis pakiautomaadist ka oma tellitud kauba.

 

Nüüd, pärast pandeemia algust inimesed ei taha üldse poodi minna ja tohutult on kasvanud ka toidukaupade internetimüük," selgitas Cleveroni juhataja Arno Kütt ERR uudistele.


Kütt ütles, et inimeste ostukäitumise muutumine ei tulnud kellelegi üllatusena, sellega on Cleveron oma uute toodete arendustöös juba ka arvestanud.


"Üks ongi selline pakiautomaat, kus on sügavkülmutus sees, külmkapi funktsioon. See on Cleveron 501.

 

Siis on, et kliendid tahavad kindlasti oma pakke ja toidukaupu kodule hästi lähedale ja selle jaoks on meil olemas kodupakiautomaat.

 

Ja kolmas, mis on kõige suurema tulevikuga, on meie mehitamata sõiduk," rääkis Kütt, kelle hinnangul on koostöö Walmartiga edaspidi võimalik.


Kuna eelmisel aastal ja ka tänavu pole Cleveron Walmartile pakitorne müünud, pole karta ka suurt käibe langust ja töötajate koondamist.


Robotid asuvad Walmarti kaupluste sees, pandeemiatingimustes on inimesed aga eelistanud oma ostud kas välitingimustes kätte saada või lasta kaubad koju tuua. Nüüd otsib ettevõte 1600 pakitorni kasutamiseks uusi lahendusi.


Walmart on Cleveroni pakitorne kasutanud alates 2016. aastast.


Cleveron müüb oma tooteid 25 riigis. "Paar aastat tagasi oli tõesti Walmart 90 protsenti meie müügist. Täna on meie kliendibaas kordades, meil on analoogseid suuri ettevõtteid mitmeid kümneid erinevatel kontinentidel.

 

Selles suhtes on meie turg praegu palju rohkem hajutatud kui paar aastat tagasi, kus Walmart oli kõige suurema osaga ja selles suhtes, midagi ei ole teha, meile väga riskantne klient," rääkis Kütt.


VES / ERR

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo