Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Eesti identiteedikontrolli startup Veriff kogus äsja 100 miljoni dollari suuruse C-seeria raha, mis teeb temast Balti riigi kuuenda ükssarviku.


“Vaatamata 1.3 miljonilisele rahvaarvule, on Eestis sündinud juba 5 ükssarvikut – Skype, Wise (endine Transferwise), Pipedrive, Playtech ja Bolt ning ainult viimane neist pole veel börsile läinud, seda pole üles ostetud ega pole nad peakorterit välismaale viinud, “ kirjutab portaal Sifted.eu.


Veriff plaanib kasutada värsket raha teadus- ja arendustegevuseks ning töötajate palkamiseks. Praegu töötab ettevõttes 360 töötajat 46 erinevast rahvusest.


Veriffi tegevjuht ja asutaja Kaarel Kotkas ütles Sifted'ile, et veedab edaspidi USA-s rohkem aega: "Minu USA-s viibimine võimaldab mul luua sealset meeskonda, säilitades sama kultuuri ja olles isiklikult meie suuremate klientide jaoks olemas."


Investeerimisringi vedasid USA investeerimisfirmad Tiger Global ja Alkeon, samuti investeerisid Veriffi senised investorid IVP ja Accel.


Möödunud aastal kasvatas Veriff globaalselt oma tegevusmahtu rohkem kui 8 korda ja Ameerika Ühendriikides enam kui 20 korda.

 

Ettevõtte globaalne kliendibaas suurenes aastaga 150% võrra ning suurim kasv tuli just USA turult.

 

Enim kasvas möödunud aastal huvi Veriffi tehnoloogia vastu finantsteenuste sektoris, kus kasv oli mullusega võrreldes 10-kordne.


“Vajadus turvalise isikusamasuse tuvastamise järele on suurem kui kunagi varem.

 

Ettevõtetel on järjest enam vaja veenduda nii oma töötajate isikusamasuses, tuvastada erinevatel platvormidel kasutajate vanust kui ka pakkuda online-teenuseid võimalikult turvaliselt ja läbipaistvalt,” rääkis Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas.


Tiger Globali partneri John Curtiuse sõnul on Veriffil parim toode turul, mis aitab veenduda interneti ja online-teenuste turvalisusest ja usaldusväärsuses.

 

“Veriffi toode on teistest valdkonnas tegutsevatest ettevõtetest oma kvaliteedi poolest kaugel ees ja seda peaksid kasutama palju rohkemad ettevõtted,” ütles ta.


2015. aastal asutatud Veriff on globaalne tehnoloogiaettevõte, mis võimaldab organisatsioonidel luua usalduse oma klientidega, kasutades selleks tarka, täpset ja automatiseeritud isikusamasuse tuvastamise online-lahendust.


Veriffi otsustussüsteem analüüsib sekunditega tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid.

 

Ettevõtte tehnoloogia suudab tuvastada üle 10 000 isikut tõendava dokumendi enam kui 190 riigist üle maailma.


Veriffi kliendid on rahvusvahelised ettevõtted peamiselt finantstehnoloogia, krüpto ja liikuvuse sektorist.


Ettevõte on investeeringutena kaasanud 200 miljonit dollarit; teiste seas kuuluvad investorite hulka Accel, Alkeon, IVP, Mosaic Ventures, Nordic Ninja, Tiger Global, Y Combinator, Taavet Hinrikus jt.

 

Tiger Global Management on globaalne investeerimisfirma, kelle portfelli kuulub üle 90 miljardi dollari investeeringuid.

 

Ettevõtte fookuses era- ja avaliku sektori ettevõtted tarkvara ja finantstehnoloogia sektorites. 2001. aastast alates on Tiger Global investeerinud sadadesse ettevõtetesse rohkem kui 30 riigist.

 

Teiste seas näiteks JD.com, Databricks, Snowflake, Stripe, UiPath, Bytedance, SentinelOne, Procore, Facebook, Toast, Alibaba, Chime, Peloton, Attentive, LinkedIn ja Flipkart.

 

VES/arileht.delfi

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo