Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

 

Reformierakonna juhatus viskas Lääne-Viru piirkonna juhi ja europarlamendi saadiku Kristiina Ojulandi parteist välja. Lääne-Viru piirkonna arendusjuht Taimi Samblik lahkus erakonnast omal soovil. Reformierakonna aukohus märkis, et nii Sambliku kui Ojulandi puhul on nende seotus hääletamisega teiste isikute eest erakonna juhatuse valimistel tõendatud. Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik on öelnud, et 2011. aastal andis talle käsu valimistel hääli võltsida Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ja tänavu Kristiina Ojuland.  Mõlemal korral sai ta nii kokku 39 häält. Ehkki Samblik ütles, et ta mõistab oma teo tõsidust ning on valmis selle eest vastutust kandma, oli ta enda sõnul ainult käsutäitja. Lisaks on Taimi Samblik väitnud uurimisrühmale, et pärast võltsimiste avalikukstulekut pakkusid Kristiina Ojuland ja Einar Vallbaum talle võimalust sõita kuuks ajaks Tenerifele ja lubasid garanteerida aasta lõpuni sissetuleku, kui Samblik astub erakonnast välja, lahkub oma töökohalt ning teeb pressiteate, kus võtab kogu süü endale. Ojuland on tunnistanud, et ta tasus mitmete inimeste eest liikmemaksu, mis andis neile õiguse osaleda sisevalimistel.   Võltsitud hääletamisi avastati ka Viljandimaal Reformierakonna sisehääletuse rikkumisi uuriv töörühm avastas kontrolli tehes Viljandimaal neli rikkumist ja kontrolli tehakse veel vähemalt seitsme hääletaja andmete ja osaluse kohta. Töörühma esimees Väino Linde teatas, et kokku käib kontroll vähemalt 11 sisevalimistel osalenu osas. Viljandimaa arendusjuht Ott Kukk ütles, et vedas tööandjat ja maakonda alt ning põhjendas, et rikkumisi pandi toime ajapuuduse tõttu.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo