Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

15.-16. novembrini viibib Eestis ametlikul visiidil ÜRO peasekretär Ban Ki-moon koos abikaasa Ban Soon-taekiga.

 

ÜRO peasekretäril on kavas kohtumised Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimehe Ene Ergma, peaminister Andrus Ansipi ja välisminister Urmas Paetiga.

 

Kohtumistel kõneldakse rahvusvahelistest julgeolekuprobleemidest, ÜRO rollist kriiside lahendamisel Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, külmutatud konfliktidega seonduvast ning võimalustest Afganistani toetada. Samuti arutatakse konfliktijärgse rahutagamisega seotud küsimusi ning võitlemist karistamatusega, kaasaarvatud Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) rolli. Räägitakse ÜRO tegevusest arengukoostöö vallas ning aastatuhande arengueesmärkidega seonduvast.

 

Samuti tuleb arutlusele küberjulgeoleku temaatika, internetivalitsemise ja –vabadusega seonduv ning Eesti e-kogemus laiemalt. Räägitakse Eesti tegevustest ÜROs, sealhulgas ÜRO inimõiguste nõukogu liikmena inimõiguste ja vabaduste eest seismisel.

 

ÜRO peasekretär ja välisminister Urmas Paet esinevad välisministeeriumis sõnavõttudega ning vastavad huviliste küsimustele.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon külastab ka Tallinna Tehnikaülikoolis toimuvat Baltimaade suurimat robotivõistlust Robotex 2013, kus ta peab kõne. Veel tutvuvad ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ja proua Ban Soon-taek Tallinna vanalinnaga.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo