Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

connor1

Väike rõõmus matkasell Connor

 

Kes sündis? Connor Lee Sharp


Millal ja kus sündis? 10. augustil 2019 St. Joseph's Medical Center'is Towson, Marylandis.


Kellele sündis? Liivi Ann Sharp (n. Raidma) "Mamma" ja Kevin Lloyd Sharp "Daddy" elavad Westminster, Marylandis.


Vanavanemad: Jüri Raidma "Papa" ja Milli Raidma elavad Rakveres, Patricia Hedlund "Nana" ja Robert Herbert "Granddaddy" elavad Conway, South Carolinas ning Lloyd Sharp "Pop Pop" ja Kathy Gotwalt "Grandma" elavad Seven Valleys, Pennsylvanias.


Kuidas laps nime sai? Juba enne lapsevanemaks saamist teadis Liivi, et soovib, et ta 2010. a. lahkunud ema (Karen Lee Raidma) nimi oleks kuidagi osa lapse nimest. Kui ta sai teada, et ootab poisslast, siis valis ema teise (keskmise) nime. Niisiis oli olemas nime põhi: Lee Sharp, aga ees seisis raskem eesnime valimine. "Paljud üritasid meid aidata soovitustega nagu Bare Lee (barely, vaevalt) Sharp, Real Lee (really, eriti) Sharp või isegi Razor Sharp. Ha-haa!..."


Kevinil ja Liivil on erinev rahvuslik taust, ühel iiri, teisel eesti ja kuna Liivi oli juba oma nime osa valinud, hakati otsima iiri nime. "Me otsisime internetis ja Kevini ema soovitas ka meile mõningaid iiri nimesid. On palju kenasid iiri nimesid, aga Connor oli meie lemmik ja sobis hästi tema nime osana.


Kirjeldab ema Liivi: "Soojal, päiksepaistelisel päeval on Connor tihtilugu Westminster Community aias või meie tagaaias ja korjab puu- või juurvilju, või otsib kive. Kuna ta armastab väga õues olla, on ta saanud hüüdnimeks Farmer Connor ja lisaks sobivad talle väga tunked!

 

Connor on väga seltsiv, uudishimulik ja seiklushimuline väike poiss, kellel on tohutult energiat.

 

Oleme veendunud, et temast saab loodusesõber nagu seda on ta vanemadki ja me väga ootame võimalust temaga minna erilistesse paikadesse nagu Järvemetsa laagrisse New Jerseys ja Eestisse."


***


Eesti Statistikaameti nime statistika võrgulehekülg (www.stat.ee/nimed/), mis 1. jaanuarist on mitmeti uuenenud, annab Connori nime puhul teada, et "sellise nimega inimesi Eestis ei ela või on neid vähem kui 5 ja seetõttu ei saa selle nime kohta statistikat kuvada."

 

Kuid Leega on täitsa teised lood: 2021. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Lee alla viiel mehel ja 141 naisel.

 

Niisiis, kui Lee on inglise keelt kõnelevatel maadel rohkem poisi nimi, on see Eestis vastupidiselt rohkem naise nimi.

 

Väike häälduse vahe on muidugi ka: inglise Lee nagu eesti Lii versus eesti Lee. Leel on eesti keeles ka väga ilus tähendus: püsiv tulease või kolle, (inglise hearth).

 

Soovitan piiluda Connori peretraditsioone peegeldavat puupõletamiskunsti võrgulehte Etsy keskkonnas nimega "Nordporium", mille taga seisavad tema Mamma Liivi ja tädi Heli.

 

Puupõletamist tegi naiste vanaisa Karl Raidma, kes õpetas seda oma miniale, ning koos müüdi omaloomingut Baltimore jõululaatadel. Karen omakorda õpetas tütreid ja imeline pärandikultuurist peretraditsioon õitseb.


Koostas Riina Kindlam


Kui olete hiljuti abiellunud või saanud lapse ja soovite seda rõõmu ka laiali pillutud kaasmaalastega jagada, siis palun andke teada selle rubriigi koostajale Riina Kindlamile meiliaadressil This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo