Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

sook

Nagu ikka kombeks eesti talgutel, pakkus ka Connecticuti Eesti Selts töö tegijatele pausi ajal värskendavat suppi.

 

Connecticuti  ümbruskonna eestlased kogunesid Connecticuti Eesti Maal Andoveris laupäeva hommikul, 1. mail, täide viima kaks nädalat varem ilmataadi viperuste pärast ära jäänud talgute päeva.


Tuldi lähedalt ja kaugelt ja igas vanusegrupis.

 

Seltsi esimees Jaak Rakfeldti sõnul oli kohal ootamatult palju inimesi –  35 vabatahtlikku abilist, kes olid valmis käed kohe külge lööma.

 

Seltsi juhatus oli ülimalt rahul kohale tulnud rahva pakutud abiga.

 

Töötegijate seas olid ülinoori (kuigi abivalmis lapsi) ja olid ka vanad ja veteranid.


Jaak Rakfeldt sõnas:  “Oleme igaühele, kes meiega oma aega jagasid, tänulikud.

 

See oli vaimustav  näha nii palju huvi! Ja peab mainima, et noorte tegijate juuresolek aitas palju kaasa, lisaks oma musklitele näitasid nad ka oma teisi võimeid ning rõõmustasid meid kõiki oma kohalolekuga ja postiivse pealehakkamisega.

 

Eesti Maa siin on just eesti noortele koduks ka ning loodame, et nad tunnevad ennast siin koduselt ja alati oodatuna.”


Muidugi lisaks noortele olid ka tuttavad ja kauaegsed töötegijad paigas, nii Connecticutist kui ka väljaspoolt.

 

Tööde seas olid kaevamistööd, laoruumi korrastamine, suured riisumised ja langenud okste koristus, armastatud gaidjuhi Helgi Kõiva mälestuseks ammu istutatud lipuplatsi lillepeenra korrastamine, latriini paigaldus ning väikese “Eesti Majakese” ja köögi põhjalik  koristamine.


Tööd ja jutuainet jätkub ka edaspidiseks.

 

Connecticuti Eesti Maa-ala on ostetud aastal 1967,  see on ilus, vaikne ja kodune paik, mis asub 12+ aakril Andoveri linna piirides.

 

Koht on eriline ka selle poolest, et maa-ala on jaotatud kolme astmesse, trepp viib nõlvakust alla jõeni, keskmisel tasandil on sissesõidutee, esinemisala, lõkkeplats, kaminaplats, ja armas majakene köögiga; ülemisel tasandil ootab väljak noori ja südames noori mängima võrkpalli, möllama liivakastis või lõbutsema karusellil suurte männipuude varjus.

 

Seal lehvivad ka korralikult Ameerika ja Eesti lipud.

 

Ongi nii, et järgmine kogunemine Connecticuti Eesti Maal Andoveris on CES Aastakoosolek 15. mail (vihma puhul 16. mail).


CES juhatus (Margus Laan, Aleksander Lamvol, Rein Linask, Jaak Rakfeldt, Kristi Rakfeldt, Ingi Triantafylidis) on väga tänulik kõigile, kes nii palju tööd ära tegid.

 

Siinkohal eriti suur tänu Eesti Maa mänedžerile Kristian Kõivale pideva töö ja ka traditsioonilise talguliste supi tegemise eest. Lisaks pakkus Kristi Rakfeldt  võileibu.


Rohkem infot leiate CES Facebook lehelt Estonian Society of Connecticut või kirjutades meile emailile This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Jaak Rakfeldt
ja CES juhatus

 

karussell

Pärast tööde lõpetamist kutsus ilus ilm ja sõpruskond Connecticuti Eesti Maa armastatud karussellile  – tekkis lausa järjekord!    Fotod: Kristi ja Jaak Rakfeldt

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo