Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

august

 

Kes sündis? August Oakes Wiebe, meie “August the Great”, August Suur.


Kus ja millal sündis? Michigani Ülikooli C.S. Mott'i lastehaiglas ja Von Voigtlanderi naistehaiglas Ann Arbor Michiganis 3. juulil 2021 kell 07.42 hommikul.


Kellele sündis? Ema ehk ,,Mamma“, dr Lehti Mairike Keelmann ja isa ehk ,,Daddy“, hr Dane Michael Wiebe. Perekond elab Ann Arbor Michiganis.


Vanavanemad: Vanaema Anne Liis Keelmann (n. Tüll) ja Vanaisa Väino Verner Keelmann Torontos ning Grandma Linda April Wiebe ja Grandpa Leonard Bruce Wiebe White Rockis, Briti Kolumbias.


Vanem vend: Everett Vilbert Wiebe, meie “Everett the Brave”, Everett Vapper, sai 10. detsembril 3-aastaseks.


Kuidas laps endale nime sai? Kirjeldab ema Lehti: "Nagu Everettiga, soovisime valida klassikalise nime, millel oli meie jaoks eriline tähendus. Everetti keskmine nimi on ka perekonnast pärit – minu vanaisa Vilbert Tülli järgi pandud. Kõike seda arvesse võttes, valisime väikevennale nimeks August.

 

Meile väga meeldis nimi August, kuna see on tugev nimi, mis tähendab “suur, majesteetlik, auväärne” (saksa vorm ladina Augustusest).

 

Samal ajal on see ka perekondlik nimi.

 

Mul oli isapoolses peres vana-vanaonu, kelle nimi oli August.

 

On räägitud, et ta oli väga seiklushimuline ja kolis Lõuna-Ameerikasse ning võttis kaasa Keelmanni perekonna piibli!!

 

Loodame, et meie August on ka ettevõtlik ja hakkaja, aga mitte niivõrd tembutaja!


Augusti keskmine nimi Oakes on ka meie jaoks tähendusrikas. “Oake” on tammepuu vana inglise keele kirjapilt, nüüdne modernne “oak”.

 

Niisiis “Oakes” tähendab “of the oak tree”, omastavas käändes "tamme".

 

Tamm on Eesti rahvuspuuna loomulikult sümboolne.

 

Lisaks on tamm teadlaste puu ja sümboliseerib vägevust, tugevust ja tarkust, kui ka inglise keeles “strength, perseverance, stability, honesty, and wisdom”.

 

Arvasime, et selles mõttes seonduks Oakes hästi nimega August!

 

Mõlemal Augusti vanaemal on ka augustikuus sünnipäevad.

 

Lõbus lisafakt: Augusti hüüdnimi on “Augie”, mis sobib hästi Everetti hüüdnimega “Evie”! Minu vanemad kutsuvad teda eestipäraselt “Kusti”.


August on füüsiliselt väga tugev ja me tajume, et ta iseloom on seda ka. August, nagu tema nimigi ütleb, on enda eest suurepärane eestkõneleja (advocate), mis on tähtis kui sul on suur vennake Everett the Brave!

 

August liitub meie väikese perekonna võistkonnaga ehk nagu Everett, on meie “Michigan Wolverine”! (ahm).


***


Huvitavat statistikat: Rahvastikuregistris olevate nimede statistika päring annab teada, et hetkel on eesnimi August 392 mehel ja poisil Eestis. Kõige populaarsem on eesnimi August vanuserühmas 85+, aga vanuserühm 0–4 tormab jõudsalt järele.


Kui olete hiljuti abiellunud või saanud lapse ja soovite seda rõõmu laiali pillutud kaasmaalastega jagada, andke teada meiliaadressil ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), nende rubriikide koostajale Riinale, kes paneb kokku teie loo.

 

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo