Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

42 lepland1

New Yorgi Eesti Majas esines 11. oktoobril kontserdiga Eesti populaarne laulja Ott Lepland koos kitarristi Kristjan Kaasikuga.    
Fotod: VES / Siiri Lind

 

11. oktoobril külastas New Yorgi Eesti Maja telesaate “Eesti otsib superstaari” 3. hooaja võitja Ott Lepland, kes esindas muuseas eelmisel aastal Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel, tulles seal kõrgele 6. kohale. Kontserdi New Yorgi Eesti Majas täissaalile andis Ott koos suurepärase eesti kitarristi Kristjan Kaasikuga.

42 lepland2Kontserdil tulid esitusele kõige tuntumad lood Ott Leplandi repertuaarist, kuid ka kaks Ivo Linna poolt kuulsaks lauldud lugu „Kohtumistund“ ja „Eestlane olen ja eestlaseks jään“. Samuti kõlasid kontserdil lood, mis pärinevad Oti ühisest repertuaarist teiste armastatud eesti muusikute Lenna Kuurmaa, Tanel Padari ja Jalmar Vabarnaga. Vaatamata sellele, et sel korral jäi nende lugude esitamine täielikult Oti õlule, sai iga kuulaja kinnitust, et Ott suudab tõesti l(L)ennata. Ja ka Tanelita ja Jalmarita.

 

Kontsert sai hoogsa alguse looga „Kohtume jälle“, mille algussõnad „Naerata, ma tulen Su poole joostes“ olid täpselt omal kohal. Kogu publik oli rõõmus ja elevil, nähes New Yorgi Eesti Majas ühte armastatumat kodumaa artisti. Ott ja Kristjan tõid hetkega saali selle soojuse, vahetuse ja rõõmu, millest iga New Yorgi Eesti Majja sõitnud kuulaja salamisi oma hingepõhjas unistas, päikesekiire kaugelt kodumaalt iga kuulaja südamesse.
Kontserdil kõlas nii rahulikumaid ja mõtlikumaid lugusid kui ka hoogsaid ja lõbusamaid, mis tasakaalustasid kenasti Otile muidu omast sügava ja tõsise tähendusega käekirja. Ott andis publikule võimaluse anda ka oma panus laulus „Imede öö“, pärast mida nentis laulja asjaolu, et eestlane on ikka tõesti laulurahvas. Kontserdi viimase ametliku loona kõlas laulja poolt tuhandeid kordi kuulajate südametesse lauldud lugu „Süte peal sulanud jää“. Lisaloona tuli esitusele Eurovisioonil kodumaale väärika koha toonud lugu „Kuula“, mida publik etteaimatavalt lauljalt palavalt nõudis. Kontserdi päris viimase loona kõlas aga Ivo Linna poolt kuulsaks lauldud lugu „Eestlane olen ja eestlaseks jään“. Inimesed olid saalis püsti, hoidsid kätest ja laulsid kaasa, kes vähem, kes rohkem, nii palju, kui keegi oskas. Ilus lõpp ilusale kontserdile!

 

Oti siirus ja pühendumus lugude esitamisel andis eriliselt võimsa elamuse eeskätt just selle tõttu, et laulja repertuaar on tihedalt läbi põimitud armastusest oma kodu ja kodumaa, oma inimeste, sealse elu ja looduse, kõige ümbritseva vastu. Armastusest ja austusest elu ja kõige sellega kaasneva vastu. Külmavärinad ja pisara silmanurka võtsid nii mõnelgi kuulajal lood „Kodu“ ja „Eestlane olen ja eestlaseks jään“, kuid eriliselt palava tagasiside pälvisid veel mitmed teisedki lood, nende hulgas sel korral ilma Lenna Kuurmaata esitusele tulnud „Sinuni“, laulja ja helilooja Hendrik Sal-Salleri sulest valminud singel „Läbi öise Tallinna“ ja loomulikult Eurovisioonil eestlaste südametesse lauldud lugu „Kuula“.
Pärast kontserti tehti muusikuga koos mitmeid pilte ning Ott vastas veel lahkelt kõikide huviliste erinevatele küsimustele. Häid sõnu ja poolehoidu laulja suhtes jagus küllaga kõikidel kuulajatel, mõned julgemad kasutasid võimalust seda ka isiklikult väljendada. Lauljat tänati isiklikult korduvalt nii aset leidnud kontserdi, Eurovisioonil osalemise kui ka nt öölaulupeol esitatu eest. Palavalt näidati üles huvi saate „Su nägu kõlab tuttavalt“ vastu, kus Ott Lepland sel hooajal kaasa lööb. Laulja lubas muuhulgas anda enda panuse, et teha võimalikuks nimetatud saate jälgimise ka kodumaalt eemal viibivate kaasmaalaste jaoks.

 

Ott jäi ka ise kontserdiga rahule, sõnades, et vaatamata sellele, et ta teadis, et New Yorgis on tugev eestlaste kogukond ja eestlased hoiavad ühte, oli vastuvõtt siin New Yorgi Eesti Majas siiski tema jaoks üle ootuste super. Laulja lisas, et tundis kontserti andes head energiat ja tulemus oli tema jaoks isiklikult igati sümpaatne.

 

Reis Ühendriikidesse on Otil esmakordne ja selle juures tunneb ta erilist rõõmu, et saab terve reisi vältel suhelda erinevate Eesti kogukondadega ning viibida koguaeg eestlaste seltskonnas. New Yorgist lendas Ott oma meeskonnaga edasi Torontosse, kus anti juba järgmisel päeval kontsert sealses  Eesti majas. Sealt edasi sõideti tutvuma Las Vegasega ja sealsete sõpradega. 18. oktoobril annavad muusikud kontserti Chicagos, kust sõidetakse tagasi New Yorki ja siit juba kodumaale tagasi.

 

Täname Otti ja tema meeskonda siiralt ja südamest selle ilusa elamuse eest, soovime neile elamusterohket tuuritamist ja avastamist Ühendriikides ning tulles ringiga tagasi kontserdi alguse juurde, kanname lootusekübet südames, et  „veidi veel ja jälle kohtume“.

 

Kaidi Kahu

 

Rohkem pilte pildigaleriis.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo