Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

45 Laululaager 2013 JKuum

Foto: Jaan Kuum

 

Idaranniku Laululaagri nädalalõpp 1.-3  novembril Järvemetsal kujunes tujuküllaseks, töörohkeks ja nauditavaks. Kaasa aitas haruldaselt ilus sügisene vananaistesuvelik ilm. Lauljaid oli kohale tulnud Baltimore-Washingtoni Eesti Segakoorist, Baltimore Eesti Laulumehed, New Yorgi Eesti Segakoorist ja New Yorgi Eesti Meeskoorist. Juba reedel veeres skaut- ja gaidlaagri peamaja ette kaugemal elavate lauljate autosid ja Laululaager sai alguse õhtuse  ühislaulmisega peamajas kitarri saatel.

 

Laupäeva hommikul saabus suurem osa lauljaist üsna varakult hommikusöögikskohviks. Mõnelgi jätkus veel aega teha ilus jalutuskäik ja hingata värsket männimetsa õhku, isegi noppida mõned seened. Siis algas töö. Kohal oli 27 lauljat; 7 Baltimore-Washingtoni kooridest ja 20 New Yorgi kooridest.

 

Nende hulgas oli lauljaid, kes olid pika sõidu ette võtnud Virginiast, Marylandist, New Jerseyst, New Yorgist ja Connecticutist, et Laululaagris osaleda!

 

Laululaagrit juhatasid maestrod Erik Veski ja Andrejs Jansons. Hääled lahti lauldud ja üksteist tutvustatud, järgnes umbes 3 tunnine harjutus. Seejärel pakkus peakokk Katrin Veski koos abikaasaga maitsva lõuna ja ilus ilm võimaldas nii jalutamist, uute ja vanade lauluõdede-velledega vestlemist kui päikese nautimist.

 

Õhtupoolik kulges samuti töö tähe all ja laagris kajasid küllalti rasked harmooniad ja rütmid 21. sajandi Eesti laululoomingust koos mõnegi tuntud ja aegumatu viisiga. Ei puudunud ka naljad ja naer, kui häälterühmad aegajalt ikka ja jälle omi osi pidid kordama, et õiged toonid kätte saada.

 

Väljas oli juba pime, kui lõpuks maitsva õhtueinega keha kinnitati. Laululaagri korraldaja kutsus ette koorijuhid ja peakoka, ulatades neile tänutäheks potilille ja ümbriku lauljate suure aplausi saatel. Aplausi sai ka Laululaagri korraldaja Liina Sarapik. Meeliülendava kogemusega rikastatult asusid paljud koduteele. Kohalejäänud aga nautisid sauna ja toredat ühislõket, kus muidugi lauldi – kahe kitarri, ukulele ja suupilli saatel.

 

Pühapäeva hommikul toimus veel meeskoori laulupeo laulude harjutus ja peale lõunaeinet lahkusid viimased lauljad ilusate mälestustega põues.
Järvemetsa jäi jälle looduslikult vaikseks, ootama uusi lauluhelisid detsembris kui toimub skautide-gaidide jõulupuu.

 

 

Laululaagris osalejad:

 

Baltimorest:
Liina M. Sarapik, Anne Sarapik, Helvi Sarapik, Martin Sarapik, Mart Kuhn, Linda Einberg Malmgren ja Ira Reimann.

 

New Yorgist:
Liisi Vanaselja, Irene Kuhn, Taivo Ets, Kaili Ets, Jaan Kuum, Gary Distilli, Gunnar Tamm, Rein Linask, Madis Linask, Marianne Vanaselja, Aime Andra, Aime Vänt, Epp Vinkman, Alexander Kroon, Kadri Kroon, Reymond G. Morales, Epp Kotkas-Hardy, Aino Põldmets, Kauna Kõrge-Harajuvet, ja Piret Paas-Holland.

 

Aime Andra

 

45 laululaager sarapik

 

Vasakult: dirigent Erik Veski, klaverisaatja Katrin Veski, laululaagri korraldaja Liina Sarapik, dirigent Andrejs Jansons.     Foto: Anne Sarapik

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo