Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

47 gaidid1

1. reas: gdr. Urve Põhi, ngdr. Lea Kiik, ngdr. Leena Kangro, gd. Merike Kangro, ngdr. Hillevi Ets, ngdr. Linda Kangro, ngdr. Karin Ashford; 2. reas: sj. Ivan Kavoleff, nskm. Silver Laur, skm. Rein Linask, gdr. Tiina Ets, ngdr. Kadi Pillion, skm. Gunnar Tamm; 3. reas: skm. Tiina Fischgrund, pr. Virve-Kai Bulla; 4; reas: gdr. Ingrid Kütt, skm. Toomas Kilm, nskm. Toomas Wilson; nskm. Aj Laupa, ngdr. Enda-Mai Holland, skm. Mati Kobin, nskm. Leelo Linask, hj. Liisa Mai Karuks, pr. Linda Linask.
Fotod: skm. Rein Linask

 

Mõnusal sügisesel nädalavahetusel, 19.-20. oktoobril, kogunesid Eesti Gaidide Maleva USAs ja Eesti Skautide Maleva USAs juhid Järvemetsa laagrialal, et pidada korralised aastakoosolekud.


Lipuheiskamisel tervitasid kohale tulnud juhte ESM USAs juht skm. Gunnar Tamm ja EGM USAs juht ngdr. Leena Kangro. Innukat ja tõhusat koostööd ning plaanide kordaminekut soovisid gaid- ja skaut juhtkondadele ka välis-Eesti Gaidide Liidu peagaid gdr. Ingrid Kütt ja Eesti Skautide Liidu peaskaut skm. Rein Linask.

 

Koosolekutel arutati mineva aasta tegevusi, üksuste juhid esitasid aruandeid oma aasta tegevustest ning seati plaane ka eelolevaks aastaks. Hetkel tegutsevad regulaarselt gaidide lipkonnad “Kungla” (New Jersey), “Linnutee” (New York), “Põhjatütred” (Connecticut) ja “Tormitütred” (Baltimore); gaididel on ka võimalus tegutseda üksik-gaid üksuses juhul kui kodupiirkonnas ei ole suuremat üksust. Skautmalevas tegutsevad aastaringselt kaks lipkonda: “Vikerlased (Connecticut) ja “Viiking” (New York).  

 

Ka malevate tasemel tänati tegusaid juhte ja liikmeid, ning meenutati malevate suvelaagrit “Vaprus”, mille juhtideks olid skm. Gunnar Tamm ja ngdr. Hillevi Ets. Paluti üksustel ja juhtidel edasi tegutseda kindlalt ja sihikindlalt, et kaasa tõmmata uusi hellakesi, hundusi, gaide, skaute ja juhte.
Aastakoosolekul on ka korralised valimised. Gaidide maleva juhiks jääb edasi ngdr. Leena Kangro,  Eesti Gaiderkogu Koondis USAs juhiks gdr. Tiina Ets. Skautide maleva ajutiseks juhiks valiti skm. Tiina Fischgrund, Eesti Skautmastrite Kogu USA Koondise juhiks valiti skm. Gunnar Tamm.  

 

Malevate ühisürituste kuupäevad 2013-2014 tegevusaastal on järgmised:
Metsajõulupuu Järvemetsal 2013 14. detsember 2013
Jüripäev ja nädalalõpu laager 12.-13. aprill 2014
Malevate suvelaager    9.- 17. august 2014
Sügisene metsanduse festival 4. oktoober 2014
Aastakoosolekud    18.-19. okt. 2014
Metsajõulupuu Järvemetsal 2014    13. detsember 2014

 

Koosoleku osalistele valmistasid perenaised pr. Virve-Kai Bulla ja pr. Linda Linask maitsva lõuna- ja õhtueine. Õhtuks oli kutsuva sauna kuumaks kütnud saunamees (ning ESGSSL USAs esimees) skm. Mati Kobin.

 

Lõke ümber lauldi kitarri saatel ja nauditi loodust ja karget sügisõhku. Arutelud kestsid veel pühapäeva pealelõunani.

 

Tähtsaks arutluse teemaks oli kuidas Eesti Skaudi- ja Gaidisõprade Seltside Liitu USAs kõige paremini toetada nii inim- ja eriti rahalise ressursi näol. Liit on Järvemetsa ala omanik ja hooldab, aga ka kannab kulusid laagriala hooldamisel.

 

Annetusi Liidu/Järvemetsa toetuseks võib saata tšekiga ESGSSL USAs laekurile: “Federation of Associations for the Advancement of Estonian Youth, Inc.” ehk  FAAEY, Inc., c/o Treasurer Allan Laupa, 479 Township Line Rd., Belle Mead, NJ 08502-4210.

 

Kohtumiseni Metsajõulupuul Järvemetsal! Skaudi-gaidi pere ootab Teid!

 

Leelo Linask

 

47 gaidid2

 

Eesti Abistamiskomitee USAs esimees hr. Toomas Kilm ja juhatuse liige pr. Virve Vaher andsid AK-l üle lahke toetusraha Eesti Skaudi- ja Gaidi-Sõprade Seltside Liidu esimehele Mati Kobinale.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo