Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

2.-4. aprillil linastub Eesti film, 9.-11. aprillil Läti ja 16.-18. aprillil Leedu film

 

paasuke

Kaader filmist “Johannes Pääsukese tõeline elu”, esiplaanil Märt Avandi ja Ott Sepp (nimirollis).

 

Kutsume teid osa võtma meie esimesest virtuaalsest mini-filmifestivalist. Eestit esindavaks filmiks on "Johannes Pääsukese tõeline elu.”


Bostoni Balti Filmifestival (BBFF) sai algatatud 2018. aastal, kui Bostoni Balti välisorganisatsioonid tähistasid ühiselt Balti riikide 100 aasta juubeli suursündmust. Filmifestivali eesmärk on pakkuda kultuurielamust ja koostööd.

 

Toetada Eesti, Läti ja Leedu filmikultuuri levikut, seda just uuema kodumaise loomingu osas kultuurisündmuste vahendamise ja hoidmise näol.


Sel aastal avame 3. hooaja virtuaalse mini-festivaliga aprillikuus ja anname võimaluse nautida filmikunsti oma kodus. Me loodame, et sügisfestivalil on meil võimalus taas kohtuda kinosaalis.


Festivali kava on järgmine:

 

2.-4. aprillil 2021  avamine Eesti mängufilmiga “Johannes Pääsukese tõeline elu.” Filmile järgneb intervjuu Hardi Volmeriga, kes on Eestis tunnustatud filmirežissöör, lavastaja, teatrikunstnik, kujundaja ja muusik.
Hardi Volmeri mängufilm viib vaataja tagasi aastasse 1912 ja jutustab seiklusliku ja romantilise loo Eesti esimesest filmitegijast Johannes Pääsukesest läbi tema mõistatusliku uurimisretke Setomaal. Filmis kasutatakse originaalkaadreid Johannes Pääsukese dokfilmist „Retk läbi Setomaa“ ja põimitakse need sujuvalt uude seiklusfilmi heites põgusa pilgu Seto kultuurile ja kommete omapärale. Filmis on naeru, nuttu ja napsu nagu igas argipäevas tol ajal kombeks oli.

 

9.-11. aprillil 2021 Läti dokumentaalfilm “A to B Rollerski”.  
Filmile järgneb intervjuu Raimonds Dombrovski ja rezisöör Arnis Aspers’ga.
Raimonds Dombrovski on Lätis sündinud, Ameerikasse emigreerinud ja nüüdseks tagasi Lätti naasnud 7-kordne laskesuusameister. 1988. aastal seadis ta endale hulljulge eesmärgi rullsuusatada läbi 90 päevaga 4200 miili alustades Alaskalt ja lõpetades Mehhikos. 26 aastat hiljem 2014. aastal,  rullsuusatas Raimonds sama distantsi teistkordselt läbi, seekord küll osaliselt. Film on kokku pandud originaalkaadrite põhjal ja kajastab nii noore kui ka elukogenud sportlase ellusuhtumist, kordaminekuid ja saavutusi.

 

16.-18. aprillil 2021 Leedu mängufilm “I Want to Live”.
Filmile järgneb intervjuu Justinas Krisiunas’ga ja näitleja Deividas Breive'ga.
Romantiline draama, kus teismelised sattuvad kokku sanatooriumis ühel eesmärgi et oma tervist parandada, aga lahkuvad sealt hoopis teisel tagajärjel.

 

Üksikpileti hind: $12.-
3-filmi pilet: $24.-

 

Lisainfo ja piletite müük:
www.bostonbalticfilm.org

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo