Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

sink kikkas

Theodor Sink.   Foto: Kaupo Kikkas

 

Eesti noored muusikud ja eesti muusika on fookuses globaalse haardega klassikalise muusika saidil Bachtrack, mis on üks tunnustatumaid kanaleid nii muusikaprofessio-naalide kui ka kõrgkultuurihuvilise publiku hulgas.


„Bachtrack on aastate jooksul kujunenud väga oluliseks väravaks klassikalisele muusikale, kuna seda jälgivad nii klassikalise muusika huvilised kui ka selles vallas tegutsevad professionaalid üle maailma.

 

Usalduse tagab professionaalsus. Nad väga valivad, mida ja kuidas kajastavad ning koostööd tehakse vaid väga kõrgelt hinnatud muusikaajakirjanikega.

 

Just kvaliteedisõel nende lehele pääsemiseks on väga tihe,“ kinnitab Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Madli-Liis Parts.

 

„Rõõmustav, et meie koostöö on kulgenud tempokalt ja täielikus üksteisemõistmises, sest Bachtracki toimetajad tunnevad meie kollektiive, heliloojaid ja dirigente, neil on Eesti muusikaelust väga head taustateadmised.“


Bachtrackist on kujunenud ka oluline reisijuht kultuurihuvilisele turistile.

 

“Eesmärk oli tutvustada Eestit reisisihina meie maailmatasemel kõrgkultuuri kaudu,” ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

 

“Kultuurihuviline külaline ei piirdu ainult konkreetse sündmusega, vaid huvitub sihtkohast laiemalt – külastab näitusi, naudib meie toidukultuuri.

 

Enne kriisi külastas kultuurisündmusi ligikaudu viiendik väliskülastajatest ehk suurusjärgus 400 000 inimest aastas. Koostöö maineka kanaliga loob eeldused, et kultuurihuvilised leiaksid neid huvitava info kiiremini ja kompaktsemalt ning tänu sellele jõuaksime reisimise taastudes kiiremini taas selle tasemeni.“


Eesti kultuurinõuniku Londonis ja Bachtracki Eesti projektijuhi Kersti Kirsi sõnul oli Eesti esimene riik, kes sai võimaluse oma talente Bachtracki uues noori muusikuid tutvustavas sarjas „Young Artists to Watch“ tutvustada.

 

„Bachtrack pöördus meie poole eeldusel, et meil on lisaks maailmanimedele ka väga andekas järeltulev põlv noori muusikuid, kellest palju ei teata. Neil oli muidugi õigus.

 

Koostöös Eesti muusika katusorganisatsioonidega valiti välja kuus võimekat alla 30-aastast muusikut, kellega Bachtracki tunnustatud ajakirjanikud tegid pikad persoonilood: Mirjam Mesak, Marianna Liik, Marcel Johannes Kits, Hans Christian Aavik, Martin Karu ja Theodor Sink,“ ütles Kirs.


„See intervjuu oli meeletult kasulik kogemus nii oma showcase-intervjuu formaadi, kui ka Bachtracki tegijatega tutvumise poolest.

 

Kuna hetkel maailmas valitsev n-ö kultuurivaikus pärsib töö tegemist, on üsna loomulik, et pakkumisi uksest-aknast veel sisse ei saja, kuid oma kogemusest muusikavaldkonnas tean, et juba artisti nime ringlemine rahvusvahelisel areenil on tähtis ja vajalik viimase tulevikku (kindlasti ka Eestit) silmas pidades ning kui Kultuuriministeerium seda protsessi aitab ning suudab Eestit oma interpreetide ja heliloojatega näidata, on midagi meie riigis õigesti tehtud,“ ütles üks Bachtrackis figureerinud artistidest, tšellist Theodor Sink.


„Selline projekt oli mulle väga kasulik. Olen ikkagi alles oma lauljatee alguses ja koostöö Bachtrackiga levitas infot minu kui artisti kohta laiale ringile inimestele.

 

Oma sotsiaalmeedia kontodel ning kodulehel märkasin kasvanud aktiivsust.

 

Pärast artikli ilmumist sain enda koolist mitmeid kirju, kus mind õnnitleti ja märgiti nimeliselt, mis on hea tunnustus ka koolisiseselt.

 

Kuigi esinemispakkumisi minule otse ei ole veel tulnud, siis märkimisväärne on see, et minu nimi tuleb guugeldades rohkem esile, mis on tuleviku mõttes väga oluline,“ arvas kontratenor Martin Karu, hetkel Londonis, mainekas Guildhalli muusika- ja draamakoolis õppiv laulja.


Eesti lehele Bachtrackis https://bachtrack.com/country/estonia koondub info üle Eesti toimuvate rahvusvaheliste muusikafestivalide ja kontsertpaikade kohta.

 

Sealtsamast leiab huviline põnevaid kontsertsalvestusi ja voogedastusi eesti muusikaga.


Kultuuriministeeriumi ja EASi turismiarenduskeskuse veetav koostööprojekt Bachtrackiga kestab esialgu 2021. aasta lõpuni.


Inglastest abielupaar Alison ja David Karlin asutasid Bachtracki 2008. a. eesmärgiga koondada ühele lehele kokku Suurbritannias toimuvad kontserdid.

 

Täna kajastab Bachtrack kõrgetasemelisi muusika-, ooperi- ja tantsusündmusi üle maailma ning jagab reisisoovitusi inglise, saksa, prantsuse ja hispaania keeles.

 

Bachtrackis on pidevalt sirvitav info enam kui 2000 sündmuse kohta maailmas, aastas kokku tutvustatakse u 30 000 sündmust, millel lisanduvad intervjuud, ülevaated ja arvustused.

 

VES/kultuuriministeerium

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo