Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

IMG 0613

 

Kirjanik Indrek Hargla raamat “Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus” oli teemaks pühapäeval, 18. aprillil Eesti Kultuurifond Ameerika Ühendriikides korraldatud esimeses virtuaalses raamatuklubis.

 

Osalejad oli erinevatest maailmanurkadest: Ameerika Ühendriikide osariikidest Californiast New Yorgini, Kanadast, Austraaliast, ja muidugi kirjanik ise, kes Eestist ühendust võttis.

 

IMG 4969


Raamatuklubi kava algas kirjanik Indrek Hargla tutvustamisega: ta on üks Eesti populaarsemaid ja produktiivsemaid kaasaja kirjanikke, ja Apteeker Melchiori raamatusari on soositud lugejate seas.


Vahepeal andis Eesti Kultuurifond Ameerika Ühendriikides juhatuse esimees Tiina Vaska kiire ülevaate organisatsiooni tegemistest.

 

Kuna osalejaid oli palju, siis jagati raamatuhuvilised gruppidesse, kus omavahel apteeker Melchiori detektiivitööd lahati ning arutati Tallinna ajalugu ning eluolu.

 

Raamatu “Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus” tegevus toimus 15. sajandi Tallinnas: lugejate seas oli elavat arutelu Tallinna linna tänavatest, isegi kaarti sai vaadatud ja oli ka kohatist äratundmisrõõmu. 

 

Räägiti keele kasutamise nüanssidest erinevates tõlgetes ja juureldi apteeker Melchiori karakteri üle.  


Grupivestlusele järgnes kõnetund kirjanik Indrek Harglaga, kes rääkis oma loomingust ja vastas küsimustele.

 

Kuna apteeker Melchiori raamatuid on mitmeid välja antud, erinevatesse keeltesse tõlgitud, ja momendil on käimas filmi ja telesarja loomised, siis raamatuklubi osalistel oli pärimisi kirjanik Harglale tema enda kogemuste kohta eelnevast perioodist, praegustest tegemistest ja tema tulevikuplaanidest.

 

Kirjanik rääkis oma loomingulisest arengust, mis kogemustega tuli ja iga teosega kasvas.

 

Filmimised on toimumas nüüd, raamatuklubi osalistel oli huvi käivasolevate tööde vastu ja filmide ja telesarjade linastamise tähtaegadest.

 

Küsimusi esitati edaspidistest raamatutest ja välja prooviti meelitada saladusi tulevastest teostest.


Tehnika kasutamine kirjanduse arutamiseks oli uus platvorm organiseerijatele ja paljudele raamatuklubis kaasalööjatele.

 

Kokkuvõttes laabus kahetunnine ettevõtmine õnneks ilma suuremate tehniliste viperusteta.

 

IMG 0457


Raamatuklubi sai teoks tänu Eesti Kultuurifondile: Tiina Vaskale, kes virtuaalse raamatuklubi ideega välja tuli ja Merike Barborakile, juhatuse aseesimehele, kes kirjaniku nõusse sai ja ürituse kalendrisse pani.

 

Suured tänud kirjanik Indrek Harglale, kes apteeker Melchiori krimilugudega keskaegses Tallinnas raamatulugejatele põnevust pakub isegi mitmeid aastasadu hiljem. 

 

Siiamaani on apteeker Melchior tõestanud, et nutikust tal on ja keerulisi mõrvalugusid oskab ta lahendada. 

 

Jääme ootama järgmist raamatut apteeker Melchiori mõrvamõistatustest.


Edu Raamatuklubile ja põnevaid lugemiselamusi!


Ave Kaegi

 

 

 

 

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo