Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

rtebane

Vasakult peaosalised Oleg Zagorodnii ja Tom Prior koos filmi autori Peeter Rebasega. Foto: filmi Facebooki lehekülg

 

Filmifestivalil Frameline toimus 27. juunil Peeter Rebase filmi "Tulilind" ("Firebird") Ameerika esilinastus. Eesti vaatajate ette jõuab film hilissügisel.


"Seanss oli lubatud mahus välja müüdud ning film esilinastus ajaloolises Castro kinosaalis 800 inimesele, saime koos filmi näitlejatega Tom Priori ja Oleg Zagorodniiga ka ise festivalil osaleda ning tõsielul sündinud filmi tausta külalistele avada, kogu õhkkond oli super ja publiku vastuvõtt suurepärane," rääkis Peeter Rebane.


"Meid kutsuti lavale, aga me ei saanud sõnagi rääkida, sest publik lihtsalt ja aplodeeris ja aplodeeris ja aplodeeris, see läks südamesse ja tegi uskumatult tänulikuks," kinnitas Rebane ja lisa, et kogu festivali õhkkond ja publiku vastuvõtt on suurepärane.

 

"Nüüd oleme juba teel kohtumistele Los Angelesi levitajatega ja seejärel asume edasi Cannes'i poole."


"Huvi filmi vastu püsib ülemaailmselt väga suur ning iga nädal toob uusi kutseid festivalidele.

 

Suve lõpuks oleme linastunud juba neljas maailmajaos," lisas Rebane.


Frameline filmifestival toimub sellel aastal 45. korda, tegu on maailmas kõige kauem toimunud LGBTQ+ filmifestivaliga, mis toimus esimest korda 1977. aastal. "Tulilind" teenis festivali žüriilt äramainimise.


"Tulilinnu" tegevus leiab aset 1970. aastatel Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Eestis.

 

Reamees Sergey loeb kannatamatult demobilisatsioonini jäänud päevi, kui ta elu pöörab pahupidi lennuväkke saabunud kartmatu hävituslendur Roman.

 

Uudishimust ajendatult kompavad Sergey ja Roman omavahelise sõpruse piire, kui nende ja baasiülema sekretäri Luisa vahel tekib ohtlik armukolmnurk.


Peaosades mängivad Tom Prior ("The Theory of Everything", "Kingsman: The Secret Service"), Oleg Zagorodnii ("The Choice", "Dzhamayka") ja Diana Pozharskaya ("The Unknown Soldier", "Hotel Eleon").

 

Filmis osalevad olulistes rollides ka Eesti näitlejad Margus Prangel, Ester Kuntu ja Kaspar Velberg.

 

Võttepaikadena on filmis kasutatud mitmeid ajalooliselt märgilisi kohti Tallinnas, Pärnus ja Ida-Virumaal.

 

Filmi aluseks on vene näitleja Sergei Fetisovi 90. aastatel ilmunud autobiograafia "Romaan Romanist", "Tulilind" on Peeter Rebasele esimene täispikk mängufilm.


VES/ERR

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo