Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Eesti esitennisist Anett Kontaveit jätkas pika koroonapausi järel võistlemist Palermo WTA turniiril.

 

Neljandana paigutatud eestlanna (WTA 22. enne turniiri, 20. pärast võistlust) alistas poolfinaalis 6:2, 6:4 WTA 15. reketi Petra Martici.

 

Finaalis tuli Kontaveidil paraku 2:6, 5:7 alla jääda prantslanna Fiona Ferrole, kes tõusis sellega maailma 44. reketiks.

 

Kontaveit andis vastasele au, öeldes, et Ferro tegi suurepärase mängu.

 

Järgmisena plaanivad nii Kontaveit kui Kaia Kanepi (WTA 99.) mängida US Openil, võimalusel ka Ameerikas mõnel eelneval turniiril.


Üks väga tore ja kõrgetasemeline tenniseüritus oli hiljuti Eestiski, nimelt Tallinnas Eesti-Läti maavõistlus.

 

Tippmängijad ihkavad viiruse süül suletud maailmas võistluspraktikat ja nii tulid Eestil välja Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi, Jürgen Zopp ja Vladimir Ivanov, Lätil tähed Anastasija Sevastova ja Jelena Ostapenko, meestest Ernests Gulbis.

 

Korraga vähemalt viit maailma esiviiekümne sekka kuuluvat või kuulunud mängijat näeb Eestis üliharva.


Põnevas matšis alistasid Kontaveit ja Kanepi Läti tähed üllatavalt nii üksik- kui paarismängus, samal ajal jäid Eesti mehed kõigis mängudes lätlastele alla ja enne segapaarismängu, kus osalesid vahetustega kõik tennisistid, oli seis 5:5.

 

Viimase mängu võitis Eesti ja seega maavõistluse 6:5.


Eesti spordis on muidugi kõneaine ja ootus 4.-6. septembril peetav autoralli MM-etapp.

 

Kaks nädalat enne seda korraldatakse veel Lõuna-Eesti ralli, kus suure tõenäosusega MM-ralli WRC meeskonnad ja masinad kätt soojaks sõidavad.

 

Praeguse seisuga mõlemad rallid toimuvad, kuigi Tartu ööklubidest vallandunud teine Covid-19 laine teeb ettevaatlikuks.

 

Seisukoht on selline, et rallisid ära jätta ning mitmelt poolt maailmast saabuvaid rohkearvulisi meeskondi koju saata ei kavatseta, küll aga on võimalus, et rallid korraldatakse ilma pealtvaatajateta.

 

Esialgu siiski läksid MM-ralli kolme päeva piletipassid müüki, hind oli soodusajal koguni alla 30 euro!

 

MM-rallile müüdi 16 000 piletit arvestusega, et on 16 publikuala, igasse saab 1000 pealtvaatajat ja ühelt alalt ehk kiiruskatselt teisele liikudes on ühe publikuala tuhande inimese kontakt ülejäänud pealtvaatajatega minimaalne.

 

Lõuna-Eesti rallit lubatakse vaatama 6000 inimest.

 

Loodetavasti laheneb suure nakatuvusega riikidest saabujate seadusejärgse kahenädalase karantiini probleem, igatahes küsitakse selleks Eesti valitsuselt erandit.

 

Test kodus, test saabudes, kui kõik negatiivne, siis ei puutu rallialast väljaspool kellegagi kokku…


Läinud nädalavahetusel peeti Tallinnas Kadriorus spordi kuningannaks peetava kergejõustiku Eesti meistrivõistlused.

 

Ei tea, kas viirusest ja suurte tiitlivõistluste tühjast suvest või millestki muust tingitud, aga sära sel võistlusel polnud.

 

Hea oli vaid 400m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes tegi tõketeta staadioniringil isikliku margi, müts tuleb maha võtta üksinda (!) võistelnud kümnevõistleja Risto Lillemetsa ees, kes sai kirja 8133 punkti, tõustes Eesti läbi aegade 13. „kympimeheks“.

 

Põnev oli taas heiteringis näha olümpiavõitjat ja maailmameistrit Gerd Kanterit, kes siiski ei suutnud Martin Kupperile närvikõdi teha (Kupper 61.82, Kanter 58.62).

 

Võistlust elavdasid oma osalusega, aga näitasid sellega Eesti kergejõustiku uinakut, et jõudsid medaliteni või lähedale, ujuja ja triatleet Katrin Zaitseva, laskesuusatajad Tuuli Tomingas ja (44 aastane!) Indrek Tobreluts ning jalgpallur Gerli Israel. Neist viimane tuli odaviskes koguni Eesti meistriks!


Eesti võrk- ja korvpalli rahvuskoondised lõpetasid pikad suvised treeningtsüklid lähinaabritega maavõistlusmänge pidades.

 

Korvpall pani oma kaasaelajad kõigepealt elama, võites Balti keti nime kandnud turniiril nii Leedu kui Läti koondist.

 

Esimene taasiseseisvumise järgne võit maailma esikaheksasse kuuluvate Leedu meeste üle oli Eestile eriti magus ja Leedule hapu, igatahes ei suutnud kaotajad oma intervjuudes tavakohaseid võitjat tunnustavaid sõnu öelda.

 

Aga ka eestlastel hakkas selle mängu järel katus veidi liikuma – mindi suure hurraaga Soome sealseid karistama ja saadi põhjanaabritelt kaks korda korralikult õpetust.

 

Ometi on korvpallimeeste maine hea, Kümmekond eestlast on juba Euroopa kõvade korvpalliklubidega lepingud allkirjastanud.


Võrkpallurid olid kontrollmängudes edukamad.

 

Eesti naiskond võitis kõigis kolmes mängus Lätit selge paremusega, sama juhtus Eesti meeskonnaga, kes ka lätlastega sotid sirgeks tegi.

 

Eesti võrkpallimeestel oli plaan minna mängima ka maailmameistri Poolaga, paraku hakkas Poolas viirusesse nakatumine ohtlikult kasvama ja ettevaatusabinõuna öeldi poolakatele need mängud ära.


Lühematest, aga ka tähtsatest spordiuudistest niipalju, et Eesti parim jalgpallur Ragnar Klavan jätkab veel aasta Itaalia kõrgliigameeskonnas Cagliaris.

 

Ultrasportlane Rait Ratasepp tegigi ära oma 20 igapäevast maratonijooksu ajaga alati alla kolme tunni (parim oli viimase päeva Tartus joostud aeg 2.47).

 

Ranno Sootla tuli pokkeri MM-il (kui keegi seda spordiks peab) esimeseks, teenides ligi 600 000 USD, kuldse käevõru ja WSOP Europe paketi.

 

Eesti suusasport on endiselt nukras seisus – ilma ühegi treenitavata riiklik suusahüppetreener Jaan Jüris lasti lahti, murdmaasuusatajaid, kelle peatreeneriks valiti hiljuti Jaanus Teppan, on koondislase staatuses vaid ükskaks.

 

Ja Seefeldi MM-il dopingupatusena tabatud Andreas Veerpalu süüdistuses on kirjas, et ta tekitas majanduslikku kahju umbes 300 000 eurot.


Enn Hallik

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo