Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

triin aljand2Kahe viimase aasta Eesti parim naissportlane, ujuja Triin Aljand, ravis tänavu kevadel ja suvel kannatlikult vigastust ja alustas augustis Kurgjärvel ettevalmistust talve hakul toimuvaks lühirajaujumise Euroopa meistrivõistlusteks. Õige varsti mõistis ta, et karjääri jooksul erinevaid vigastusi talunud ja tippspordist kulunud keha ei pea koormustele vastu. Temas hakkas üha tugevamini idanema mõte, et tippspordiga on ilmselt kõik.

18. septembri pressikonverentsil teatas 28-aastane sportlane, et lõpetab tippspordi. «Tipptasemel treeningul ja enda jaoks treenimisel on väga suur vahe. Kergemalt harjutades peavad nõrgad kohad vastu, kuid maksimaalselt pingutades löövad vanad vigastused välja,» põhjendas Eesti parim naisujuja oma otsust. «Viimaste aastate jooksul olen pidanud tegema treeningutel väga palju kompromisse ja seepärast on loobumisotsuse langetamine olnud pikem protsess. Üleöö pole midagi juhtunud.»
Aljand lisas, et teda ei rahuldaks see, kui ta ujuks tiitlivõistluste poolfinaalis, vaid ta soovis ka tänavu võita EMilt medali. Paraku ei näe ta selleks võimalust: «Poole vinnaga ei soovi ma asju teha.»
Triin Aljand ei loobu siiski ujumisest, vaid asub tööle rahvusvahelisse ujumiskeskusesse Türgis Ankaras, kuhu tema elukaaslane  Sloveenia tippujuja Peter Mankoc sai peatreeneri koha. Kunagi edaspidi loodab Triin naasta Eestisse ja aidata siinset ujumist.   
Ujuja Triin Aljand on Euroopa meistrivõistlustelt võitnud viis medalit, millest kolm on hõbedad ja kaks pronksid. Aljand valiti aastatel 2011 ja 2012 Eesti parimaks naissportlaseks. Tippujuja on ka Triinu vend Martti Aljand.

VES/PM

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo