Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Kettaheitja Gerd Kanter, kel on olemas kõik tiitlid peale Euroopa meistrikulla ja maailmarekordi, täitis nädalakese eest augusti lõpus Pekingis peetavate maailmameistrivõistluste normi ja tema 66.02 on parem ka järgmise aasta Rio de Janeiro olümpia lävendist.


Huvitav on fakt, et Londonisse Teemantliiga etapile, kus jagatakse nii punkte kui raha, selle võistluse mitmekordset võitjat Kanterit miskipärast ei kutsutud. Kanter solvus veidi ja võistles täpselt samal ajal metropoli Londoni asemel Eesti pisiasulas nimega Kohila. Londonis võideti meeste kettaheide veidi üle 63-meetrise tulemusega, Kanter viskas Kohilas 66.02...


Mõni päev tagasi peeti Tallinnas Kadriorus Eesti kergejõustiku meistrivõistlused ning Kanteril õnnestus jääda kodusele troonile. Ta heitis kolm korda üle 63 meetri ja sai 11. järjestikuse Eesti meistritiitli. Viimati kaotas ta Aleksander Tammert juuniorile, nüüd ei hakanud Kanteri peale ka temast tänavu maailma edetabelis ees seisva Martin Kupperi hammas. Kas aga ühest sähvatusest ja 64 meetri kandis tekkinud stabiilsusest järjekordseks MM-medaliks piisab? Kanter jäi rahulikuks – MM-ini on veel kolm nädalat, ettevalmistus ja vorm liiguvad õiges suunas, muretsemiseks pole põhjust.


Kena etteaste tegid Eesti meistrivõistlustel 400 meetri tõkkejooksjad – mullune Euroopa hõbe ja Eesti aasta sportlane Rasmus Mägi võitis maailma hooaja 12. ajaga 48,65, teise koha saanud Jaak-Heinrich Jagor täitis uue isikliku rekordi 49,57ga Pekingi MM-i ja Rio olümpia normi. Kahjuks jäi napp neli sentimeetrit MM-normist puudu kaugushüppajal Ksenija Baltal, kes sai kirja 6.66.


Ka selles spordikommentaaris ei saa me mööda Eesti võrkpallimeeskonnast. Nii mõnigi asjatundja on juba pidanud meie praegust rahvusmeeskonda läbi aegade parimaks ja selles võib iva olla, sest äsja lõpetas Eesti Euroopa liiga alagrupiturniiri täisedu kümne võiduga kümnest mängust. Poola ja Makedoonia alistamise järel võeti ette Austria, kes võideti 3:1 ja 3:2, järgmisena tehti 3:0 ja 3:1 tuul alla Taanile ning viimati 3:0 ja 3:1 Iisraelile. Ning oli muljet avaldav, kuidas need võidud võeti. Peatreener Georghe Cretu andis Austria ja Taaniga mängides mitmele põhikoosseisu mängijale puhkust, aga ka niinimetatud pingipoistega oli Eesti vastastest kõvem! Kui vastane vähegi pead tõstma hakkas, lisati natuke mängukiirust ning jaksu ja suruti vastuhakk kiiresti maha. Kas praegusest tasemest piisab ka heaks kohaks selle nädala lõpus Poolas peetaval Euroopa liiga finaalturniiril ning kuu aja pärast Itaalias EM-finaalturniiril, näitab aeg. Aga muidugi loodame.


Kahe eesti spordimehe viimaste nädalate saavutustesse võib suhtuda nii ja naa. Rallisõitja Ott Tänak oli koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga Soome rallil Ford Fiestaga WRC-klassis viies. Mis pole ju Volkswagenite jätkuvat ülemvõimu arvestades paha koht. Aga arvestades eelmise, Poola MM-ralli kolmandat kohta ning seda, et Tänak seekord taas kraavikivi riivates juba avaetapil auto vedustuse lõhkus ning endast ega autost maksimumi võtta ei saanud, oli rohkete Soome sõitnud fännide arvates tegu siiski pettumusega.


Sama lugu oli jalgrattur Tanel Kangertiga, kes lõpetas Tour de France’i 22. kohaga. Eesti mees läks järjest paremasse hoogu, aga tema tööülesanne oli aidata oma Astana meeskonna kaaslast, mullu Prantsusmaa velotuuri võitnud Vincenzo Nibalit. Paraku polnud mullune valitseja tänavu vähemalt tuuri esimesel poolel hoos ning valus oli vaadata, kuidas ta vaid vaevu Kangerti tuules püsis. Aga rattasõit on juba kord selline ala, kus tuleb teha seda, mis meeskonna bossid käsivad, seepärast polnud Kangertil voli hea enesetunde korral ise minna ja üritada etapivõitu napsata.


Eestis jälgitakse üsna huviga ka seda, kuidas läheb Ameerikas jalgpallur Margus Hundil. Seni ravis ta oma kevadel jõusaalis saadud seljavigastust, nüüd lülitus Cincinnati Bengalsi meeskonna treeningutesse. Aga ilmselt oli Hunt oma lootustes vist veidi liiga optimistlik. Igatahes esimest kontrollkohtumist New York Giantsi vastu ta kaasa ei tee ja praegu püsib kahtlus sellegi üle, kas ta mahub Bengalsi hooajaks üles antava 53 mängija sekka. Paljuski on lähitulevik näha sellest, kas Margus Hunt 24. augustil Tampa Bay vastu meeskonda võetakse või mitte. Viimane kontrollmäng on Bengalsil 3. septembril, kaks päeva hiljem nimetatakse meeskonna hooaja koosseis.

 

Enn Hallik,


Pärnu Postimees

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo