Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Kelly Sildaru võitis freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustel Eestile läbi aegade esimese medali sel alal. Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) egiidi all toimuvatel MMidel on Eesti sportlased nüüd võitnud 12 medalit. Eelmisest talispordimedalist on aga möödunud ligi kümme aastat.

 

Kõige rohkem on FISi võistlustelt medaleid võitnud Kristina Šmigun-Vähi (6), talle järgnevad Andrus Veerpalu (3), Jaak Mae (1) ning Allar Levandi (1). Eile Tartu teatemaratonil üheksaaastase vahe järel suusarajale naasnud Šmigun-Vähi muutus Sildaru MM-tiitlist rääkides emotsionaalseks. Just Šmigun-Vähi oli see, kes 2010. aasta olümpiamängudel Eesti talispordile enne nädalavahetust viimase medali tõi. «Väga kihvt, väga äge, suurepärane... See on nii äge, et ma soovin südamest palju õnne Kellyle ja tema perele,» ütles Šmigun-Vähi. 

 

Rohkete õnnitlejate kõrval jõudis Sildarule vahetult pärast võistlust helistada ka peaminister Jüri Ratas, kes kirjutas eraldi õnnitluse ka sotsiaalmeediasse: «Kelly Sildaru võitis oma täiskasvanute MM-debüüdil rennisõidus maailmameistritiitli! Õnnitlen südamest Kellyt, tema lähedasi ja kõiki kaasaelajaid. Võimas!»

 

Võiduka Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru rääkis Eestisse jõudes möödunud MMist ning ka Kelly tulevikuplaanidest.

 

«Koolis saab nüüd õnneks mõne nädala käia, aga märtsi alguses lähme uuesti Ameerikasse, kus on on MK-etapp nii rennisõidus kui ka pargisõidus, märtsi lõpus on ka Šveitsis pargisõidu MKetapp. Aprilli alguses lähme äkki ka Rootsi juuniorite MMile.»

 

Viimasel ajal on räägitud ka sellest, et Sildarud plaanivad oma meeskonda suurendada. Esimese kandidaadina peetakse läbirääkimisi emaga, sest varsti hakkab rohkem võistlema ka Kelly noorem vend Henry.

 

VES 

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo