Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Läinud nädalal Austrias Seefeldis suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali järel tunnistasid Eesti murdmaasuusakoondise ja Team Haanja liikmed Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu veredopingu kasutamist. See uudis tuli samasse tiimi kuuluvale ja USAs tudeerivale Pärnumaa esisuusatajale Alvar Johannes Alevile nagu välk selgest taevast ning tema hinnangul seab küsimärgi alla suusakoondise Team Haanja jätkamise ja temagi karjääri.


Pärnu Postimees palus Alvar Johannes Alevil iseloomustada oma tiimikaaslasi:
A. J. Alev: Kui juhtum kõrvale jätta, siis Karel on üks sõbralikumaid ja abivalmimaid inimesi. Temal oli suur roll selles, et USAsse tulin, ta aitas asju ajada. Siiatulek oli mu elu parim otsus. See uudis natuke rikkus kõike seda, aga mu arvamus temast inimesena ei muutu. Ma ei usu küll, et nüüd teda vihkama hakkan.


Viimastel aastatel oli nii, et kui tiimis intriige tekkis, olid need alati Andreasega (Veerpalu) seotud. Ta treenis suhteliselt palju eraldi. Selle juhtumi tõttu kadus mul austus tema vastu. Kuidas Karel Andreasega võrreldes pärast juhtumi avalikuks tulekut käitus, näitas ka palju. Väga-väga halb käitumine Veerpaludelt.
Karel on mul kogu aeg väga hea semu olnud. Vaatasin tema intervjuud. Nagu Aivar Rehemaagi ütles: inimesena ei saa teda hukka mõista, ta kannab karistuse ära.


Andreasega viimastel aastatel pole nii palju rääkinud. Kõige selle pärast läheb arvamus Andreasest veel kehvemaks, sest olen temaga otseselt seotud olnud: ta on eakaaslane, oleme kõikidel võistlustel koos käinud. Eelmine aasta võistlesime olümpiale pääsu nimel. Tema oli see, kes Eesti meistrivõistlustel 0,7 sekundiga mu alistas, seepärast jäin olümpialt kõrvale. Varemgi konkureerisime. See jättis mõru maigu küll.


Alvar Johannes Alevit ja Colorado ülikooli suusatajaid ootavad sel nädalal ees hooaja tähtsaimad võistlused – NCAA ehk USA üliõpilaste meistrivõistlused. Colorado ülikool on igal aastal läinud starti võidumõtetega, paraku on nad kolmel aastal järjest teiseks jäänud. Alev osaleb kümne kilomeetri vabatehnika eraldistardi ja 20 kilomeetri klassikatehnika ühisstardi sõidus.


“See hooaeg on natuke ebastabiilne olnud: mõni hea sõit on olnud ja olen võitnud ühe. Aga kui NCAA sõit on hea, pole vaja ülejäänud hooajale tagasi vaadata,” tunnistas Alev.


Kui kõik hästi läheb, saab Alev kaasa lüüa viimastel MK-etappidelgi. “Aivar Rehemaa õde Jana, kes USAs on treener, suhtleb Eesti suusaliiduga, et saata mind Kanadasse võistlema. Äkki saan ikka kooli rahastuse ja suusaliidu toetusega MK-sarja viimased võistlused kaasa teha,” ­ütles Tori vallast Jõesuu külast pärit suusataja, kelle eesmärk oleks seal 30 hulka jõuda.


VES/Pärnu Postimees

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo