Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Mina alustasin oma viiulimängu siis, kui olin 4. klassis Hooper Avenue algkoolis. Olin kahe pilli vahel: Kas valida viiul või flööt? Lõpuks otsustasin viiuli kasuks, kuna see pill tekitas minus juba uudishimu 1. klassist peale.

Mängisin algkooli lõpuni ja siis järgmistel aastatel. Vahepeal tekkis väsimus ja kui olin 6. klassis, kaalusin pillimängu mahajätmist. Aga mu vanaisa Eestis ergutas mind jätkama. Vanaisa oli noores eas olnud muusikaõpetaja. Tal oli suur muusikaarmastus ja ta isegi mängis pilli rahvatantsuansamblis Leigaritele.  Vanaisa palus mul edasi mängida ja nii ma siis otsustasin teda kuulata. Jätkasin viiuli harjutamist koolist laenatud pillil.


Siis vanaisa kinkis mulle vana viiuli (mina kutsuks seda antiigiks). Ta lihtsalt võttis enda peale seda korraldada ja nii ma sain elu esimese päris oma viiuli. Ja kuigi algul mul viiuliõpetaja eriti ei meeldinud, 6. klassi keskpaigaks oli mul tekkinud nii hea side ja sõpruskond terve orkestriklassiga, et ma mängisin meelsasti edasi 8. klassini. Sel ajal tõi viiul mulle suurt rõõmu ja oli stressi maandaja.


Siis algas keskkool. Jälle mõtlesin, et panen viiuli maha, kuna oli kogu aeg kiire ja teisi huve tuli ka ette. Aga nii mitmed inimesed palusid, et mängiksin edasi, ja siis lubasin et “freshmanina” keskkoolis ühinen kooliansambliga ja vaatan, kuidas edasi läheb.


Ja siin ma siis olengi, teisipäeva õhtul kirjutan Vaba Eesti Sõna lastelehele, kuidas juhtus, et mängin viiulit. Praegu on taas veidi ebameeldivusi õpetajaga, aga samas ta ikka motiveerib meid pingutama ja head muusikat mängima.


Tänu sellele siis ma mängisin Lakewoodi Eesti Majas Jõuluvanale viiulit.

 

Annika Perry, 15 a.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo