Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

etendus

Peale pikka suvevaheaega alustas Chicago Eesti kool oma järjekordset kooliaastat. Chicago Eesti Koolis on nii pühade eel kui ka tavakoolide päevadel vahva õppida!

Meie eesti koolis siin Chicagos on lisaks tavakooli ainetele palju põnevat tegevust, mida jätkub igaks aastaajaks!


Õpetaja Bernhard Adams õpetab lapsi, kes on 11 aastased ja vanemad. Nad õpivad ajalugu ja valmistavad sel ajal eluks vajalikke tööriistu – tunnis tehti näiteks odaotsasid kividest, eelajaloolist nuga ja sarvepilli.


Septembris oli meil koolis liikumispäev. Kooliõpetajad õpetasid lastele erinevaid mänge oma lapsepõlvest: mädamuna, keksu, kummikeksu, hüppenööriga hüppamist, hoota kolmikhüpet ja loomulikult jooksmist. Tutvustati ka sõnalisi mänge nagu Telefon ja mäng nimega Aedviljasupp. Päev möödus väga edukalt. Lapsed olid rõõmsad selle teistmoodi koolipäeva üle.


Väga põnev oli, kui 6 – 10-aastased valmistasid õpetaja Janne Dombrowski juhendamisel erinevaid kunstiteoseid. Lapsed tegid ilusatest eestikeelsetest sõnadest pildi. Iga laps paigutas tema jaoks ilusad eestikeelsed sõnad oma vanuse numbrisse, mis oli paberile joonistatud. Pildi taust värviti vastavalt oma soovile.


Koolides käib tihti juttu õpetajatest, ja siis ka emmedest. Aga Chicagos peetakse ka uhkesti meeles teisi tähtsaid isikuid: isasid! Halloweeni nädalal tegid lapsed isadepäevaks võtmehoidjaid ja rinnamärke ning maalisid puidule pildi oma isale oma soovi kohaselt. Kunst on isiklik.


Muidugi tuleb jõuludeks erilisi ettevalmitusi teha. Terve Chicago Eesti kooli pere tegid savist jõuluehteid õpetajatega. Kui juba savi näppude vahel, loomulikult tekkis sinna jõuluehete tegemise vahele ka huvitavaid voolituid tegelasi.


Igal koolipäeval veedavad lapsed tunnikese laule, tantse ja salme õppides. Meie teised õpetajad Eero Pikat ning Maie ja Margit Taits on vastutavad meie koolis toimuvate koorilaulmise, laulude, luuletuste ja tantsude ning etenduste kokkupanemisel ja õpetamise eest.

 

Nagu jõuluvana töökoda ilma päkapikkudeta, ilma nende tublide õpetajateta meie jõuluetendust ja esinemist ei oleks toimunud. Õnneks on meil lahked õpetajad ja tublid õpilased, kes koos tegutsevad! Jõuluetendus oli vahva!


Ootame kõiki lapsi ja uusi õpilasi ka uuel aastal kooli!

 

Ilusat aasta lõppu!  


Chicago Eesti Kooli pere

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo