Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

skitrip 2020

Foto Jõkside pere kogust

Reedel, 28. veebruaril pärast koolipäeva sõitis minu perekond Hunteri mäele. Sõit oli umbes kaks ja pool tundi New Yorgi linnast. Jõudsime meie grupi üüritud majasse umbes 21:30. Parast meid saabusid teised pered. Mul oli hea meel näha oma skaudisõpru. Meie pere sai toa kahe narivoodiga, mis oli tore ja hubane. Natuke hiljem läksid kõik magama.


Laupäeva hommikul tegid Külli ja Charlotte meile kõigile pannkooke. Sõime oma kõhud ilusasti pannkooke täis ja siis läksime suusatama. Suusamägi oli vaid 2 minutit meie majast! Pärast suuskade laenutamist, läksime suusatõstukiga mäe tippu ja algaski lõbus päev suusatamist! Laupäev oli väheke külm (umbes 23 F) ja sadas ka natukene lund. Õnneks olid meil soojad riided seljas. Alguses suusatasime oma perega, aga see läks igavaks. Minu ema ainult tahtis minna roheliste märkidega (kergetele) radadele.

 
Umbes kell 13:00 tuli meil nälg peale ja otsustasime lõunat sööma minna. Restoranis olid kõik meie sõbrad: Viggo ja tema isa, skautjuht Siim; Adrian ja tema õde Charlotte ja nende ema Ilomai; Daniel ja tema õed Amanda ja Kaitlin ning nende ema Külli. Meil oli väga hea meel näha oma eesti sõpru. Nskm Siim Vanaselja pakkus Madisele ja Markusele suusatundi. Siis läksime koos suusatõstukil “B” (Broadway) üles, kõrgele mäele. Oli nii tore! Muusika mängis lodge’ist, head suusatajad tegid trikke ja lendasid üle suusahüpete ja keerutasid õhus.


Markus ütles, et Siim õpetas mind heaks suusatajaks. Ta ütles, et suusatada on parem, kui suusad on paralleelselt. Meie läksime siniste märkidega (intermediate) radadele ja siis edasi raskemate musta teemanditega märgitud rajale. Must rada oli tore, sest sai teha trikke. Minu sõber Viggo hüppas üle jääkividest (“ice cliff”) ja Adrian suusatas väga kiiresti. Sõpradega oli nii lõbus suusatada. Lõpetasime suusatamise kella 16:00 paiku ja siis läksime tagasi majja. Siim tegi meile õhtusöögiks itaalia pikkpoissi koos spagettidega. Pikkpoiss oli väga vürtsikas ja lastele see eriti ei meeldinud. Tühjendasime koti kartulikrõpse, kui täiskasvanud ei pannud tähele. Magustoiduks oli meil jäätis ja panime jäätisele lisandiks peale palju erinevaid küpsiseid. See maitses hästi ja oli magus.


Peale õhtusööki mängisime “Telestrations”. Kordamööda joonistasime pilte ja sõbrad pidid ära arvama, millest meie pildid olid joonistatud. See oli lõbus mäng. Järgmisel hommikul praadis Siim ülejäänud spagette muna ja peekoniga.

 

Siis oli aeg koristada ja asjad kokku pakkida. Meie pere sõitis pühapäeva hommikul tagasi koju. Mõned pered läksid ka pühapäeval suusatama. See oli väga vahva nädalavahetus Hunteri mäe peal koos sõpradega. Ei jõua vist ära oodata, kuni tuleval aastal saab jälle!

 

Markus ja Madis Jõks (Eesti skautüksusest Viiking)

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo