Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

mardi1

See KLEEPS (mis kleebib – sticker) on ühe Tallinna vana/linna kohviku uksel ja annab teada, et siia on oodatud mardi/sandid 9. novembri õhtul ja kadri/sandid 24. nov. õhtul.

 

Kas 31. oktoobril on maskeeritud kujud ka teretulnud?

 

Kindlasti, aga mardi- ja kadripäeva kombeid üritatakse eriti hoida, sest need on vanad eesti kombed, mida hirmsam ja kirevam Halloween kipub varjutama.

 

Kuid nende pühade juured ja olemus tegelikult kattuvad: see kõik on üks SANTIMINE, andide (handouts) palumine, millele tuleb midagi ka vastu anda, näiteks õnne.

 

 

tondi kool
Tallinnas on Tondi Kool, mis asub Tondi tänaval Tondi asumis ehk linna/osas.

 

Kuulus tont on Casper ja paljude eesti poiste nimi on Kaspar... TONT on ghost, aga kas siin koolis õpivad tondid?!

 

Tondi piirkonnas siiski ei KUMMITA üldse (see pole haunted). Tondi sünonüüm on kummitus ja need kummitavad, aga Tondi piirkond on hoopis oma nime saanud ühelt kaup/mehelt, Tallinna rae/härralt (linna/valituse liige) nimega Jobst Dunte (1569–1615), kes sinna kanti suve/mõisa rajas.

 

Kas Dunte ja Tondi kõlavad sarnaselt?

 

See on nagu telefoni/mäng.

 

 

mardi2
Tallinna vana/linnas on tänav, kus asub see keldri/baar ja lähedal on ka Püha/vaimu tänav, kus asub Püha Vaimu kirik (the Church of the Holy Spirit). VAIM on spirit.

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo