Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

Iga lumehelbeke on oma moodi

 

hurraa lumepaev annike ja maikiAnnike ja Maiki - õed naudivad koos lumepäeva. Fotod: Ellen Müürsepp

 

Jutustab Annike Müürsepp, 7-aastane:

 

Kui kool jääb ära sellepärast, et on liiga palju lund, siis on “lumepäev” ja see on tore. Ma ei tea mis on mu lemmikaastaaeg. Kui on Talv, siis ma arvan, et Suvi on mu lemmik.

 

Siis ei pea koolis käima ja saab süüa palju jäätist. Aga siis kui on Suvi, ma ootan talve, see on kõige parem sest siis saab kelgutada ja lumes mängida. Ja talvel on Jõulud. Mulle meeldib kelgutada oma õega ja mõnikord tema või Papa lükkavad mu kelku, et saan kiiremini. Päris tore oleks teha maailma parim lumememm kes kannab rahvariideid. Aga ma ei tea kuidas seda teha. Aga ma paneksin talle pärja pähe.

 

Meie õuel käib palju loomi. Suvel olid beebikilpkonnad aga ei tea kus nad talvel elavad. Ma nägin ükskord lumes jänese jälgi. Ja meil käivad kitsed, oravad, linnud, vöötoravad ja ma arvan üks rebane. Oooo ja õhtul saab kuulda coyote’i ulumist. Papa nägi teda. Ema ütles, et on kullid ja öökullid ka.

 

hurraa lumepaqev annikeMulle meeldib Jõuluaeg. Jõulurõõmu saab jõulupeolt, aga kõige paremini mina arvan, et saab õues kui on lumine ja ilus. Mulle meeldis Eesti Kooli Jõulupeol laulda. Mu lemmiklaul on Jingle Bell Rock aga seda me ei laulnud. Hea magustoit oli kringel ja šokolaadi „brownies”. Aga Metsajõulupuu on parem, siis on küünlad ja saan Angelika ja Melindaga lükata suurt lumepalli ja me saame õhtul jätta loomadele süüa.

 

Arvan see kord peaksime hakkama sealt jõe äärest ja tegema pikka rada palju palju seemnetega. Ja siis treppist üles ja metsajõulukuuseni ja teeme seemnetest ringi jõulupuu ümber. Peaks tooma suure kõrvitsa ja panema see täis seemneid ja rasva. Hästi suur ja ilus…ja loomad tulevad ja vaataksid “Yummmm – kingitus!” Siis see oleks hea. Võibolla linnud ja pardid ja kitsed tuleksid. Ja jänesed ka.. Jah, see oleks nagu loomade sõprusring. Kas sa tead, et iga lumehelbekene on teist moodi? …

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo