Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

laps vastab kaili8 ja amelia6

8-aastane Kaili ja 6-aastane Amelia

 

Mida sulle meeldib teha lumepäeval (snow day) ja kas oleksid parema meelega koolis?

 

- Mulle meeldib olla kodus, kui lund sajab. Siis ma lähen tavaliselt õue lumesõda mängima ja lumememme ehitama. Mul on ka pisikesed minisuusad ja nendega meeldib mulle suusatada. (5-aastane Hendrik New Jersey’st)

 

- Minule meeldib kelgutada ja õues mängida lume sees. Mina tahaks parema meelega koolis olla, sest mulle meeldib seal meisterdada koos minu sõbra Jared’iga. (4-aastane Sass, Mount Kisco, NY)

 

4-aastane Sass ja varsti 3-aastane Ella

laps vastab sass ja ella- Mängin toas ja siis lähme õue koos Sassuga. Mina tahan parem kodus olla kui kooli minna. (varsti 3-aastane Ella Mount Kisco, NY)

 

- Viimati oli koolist “lume puhkus” eelmisel aastal. Aga meil on väga põnev käia kelgutamas ja ka lumememme teha, eriti siis kui on lumine ja kool jääb ära. (6-aastane Amelia ja 8-aastane Kaili, Maple Valley, WA)

 

- Mulle meeldib lumepäeval kelgutada ja lumememme teha. Ei meeldiks koolis olla. (7-aastane Liisa, Darien, CT)

 

- Mulle meeldib lumesõda mu vennaga ja meie laseme puukuuri katuselt alla liugu! Kool on hea aga vahet on vaja. (7-aastane Rutger Tallinn Wenzel, Connecticut)

laps vastab liisa7 ja heili4

 

- Meil oli see nädal koolist vaba “lumepäev” ja täna sajab ka palju lund. Lumepäeval tahan sõbraga teha lumememme (porgandi ninaga) ja pidada lumepallisõda. Hmmmm… ma ei tea kas tahaks hoopis koolis olla, see on raske küsimus…. aga ei, ei kodus on ikka parem. (10-aastane Krista Puström, New Jersey)

 

- Minule meeldib kelgutada ja teha lumepalle ja lumememme. Ei taha koolis olla kui on toredam lumes mängida! (7,5-aastane Marten, Cheshire, CT)

 


4-aastane Heili ja 7-aastane Liisa

 

- Ma tahaks teha ühe suure jõulupuu lumest! Mulle meeldib teha lumememmed ja lumemehed, ja mul meeldib ka kelgutada ja lumepalle visata! Parema meelega ei tahaks olla koolis lumepäeval. (6-aastane Roori, Philadelphia, PA)

 

 

 

Mis sulle kõige rohkem meeldib jõulude puhul?

 

5-aastane Hendrik

laps vastab hendrik- Mulle meeldib, et saab kingitusi. Ma kirjutasin Jõuluvanale kirja, et ta tooks mulle IPadi. Ka meeldib mulle kuuske ehtida ja hommikuti soki seest kommi leida. (5-aastane Hendrik
New Jersey’st)


- Mulle meeldib, kui Jõuluvana toob suured legod ja roboti. Mulle meeldib kuusepuu. Piparkooke ka meeldib teha ja eriti piparkoogimaja. (4-aastane Sass, Mount Kisco, NY)

 

- Mina tahan mängurobotit ja printsessi. Kuusepuu panime auto peale, mulle meeldib see. Mulle meeldib kaunistada piparkooke ja neid ahju panna kaheks minutiks. (varsti 3-aastane Ella, Mount Kisco, NY).

 

- Kingitused!! Jõuludel on Jeesuse sünnipäev, kingitusi antakse, et tähistada tema sünnipäeva. Jõulurõõm on see, et on tore olla ja me teeme teistele head ja teised on head ka meie
vastu. (6-aastane Amelia ja 8-aastane Kaili, Maple Valley, WA)

 

- Jõulude puhul meeldivad mulle: kingitused, jõulupuu, jõulukaunistused, jõulutuled, et ei pea  koolis  käima  ja  saab  kauem  hommikuti  magada  –  nii  tulevad  ilusad  unenäod. Piparkoogid meeldivad ka! (7-aastane Liisa, Darien, CT)

laps vastab marten7

 

 

- Mulle meeldib koos olla mu terve perega jõulu ajal. Väikesed LED valged tuled on mu lemmikud  ja  siis  inimesed  paistavad  eriti  ilusad.  (7-aastane  Rutger  Tallinn  Wenzel, Connecticut)

 

- Jõulurõõmu saan siis kui olen oma perega koos. Mulle meeldib jõuluhommikul ärgata kui kingitused ootavad ilusa jõulupuu all. (10-aastane Krista Puström, New Jersey)

 

- Kõige lemmik asi on jõulupuu ehtimine ja kingitused! Jõulurõõm on perekonnaga koos olemine! (7,5-aastane Marten, Cheshire, CT)

 

- Kaunistada jõulupuud, koos perega olla (Taat, Memm, Grandpa, Grandma, ja mu onud David ja Chris ja ka tädi Maire), ja head sööki süüa! (6-aastane Roori, Philadelphia, PA)

 7,5-aastane Marten

 

 

Kas oled kunagi näinud päkapikku hiilimas oma toas? Kas sinul käivad päkapikud?

 

- Ei, ma ei ole päkapikke näinud aga ma tean, et kui nad mulle öösel soki sisse kommi toovad, siis neil on väike redel kaasas, et ulatuda soki juurde. (5-aastane Hendrik New Jersey’st)

 

- Ei, aga emme nägi!!! Nad toovad palju asju! (varsti 3-aastane Ella Mount Kisco, NY)

 

- Ei ole näinud akna taga ega ka toas. Minul käivad päkapikud, nad toovad väikseid mänguasju ja šokolaadi ja (4-aastane Sass Mount Kisco, NY).  

 

- Ma arvan, et ühel öösel ma nägin kui Holly (meie Elf on a Shelf) lipsas minu magamistoa uksest mööda! Ta piilub ja hoiab meil silm peal terve detsembrikuu ja teatab Jõuluvanale, kas oleme tublid või teeme pahandust. (8-aastane Kaili, Maple Valley, WA)

 

- On naljakas näha kuhu Holly freeze-ib, et meid hästi piiluda…mõnikord ta istub käokella katusel ja üks kord ta rippus tagurpidi jõulukuuse oksal! (6-aastane Amelia ja 8-aastane Kaili, Maple Valley, WA)

 

- Me alati tahame käituda ilusti aga mõnikord siiski unustame. Siis me otsime Holly üles ja ütleme “Sorry”. Ja loodame, et ta unustab ja ei ütle Jõuluvanale! (6-aastane Amelia, Maple Valley, WA)

 

- Ei ole päkapikke ise näinud, aga käivad küll! (7-aastane Liisa, Darien, CT)

 

- Kuna mina ei usu päkapikkudesse, siis nemad ei tule minu tuppa. (7-aastane Rutger, Connecticut)

 

- Jõulurõõmu saab siis kui kõik on teiste vastu kenad ja aitab kui teed teistele head, nagu aitad kodus korristada ja võibolla näiteks neile süüa küpsetada. (10-aastane Krista Puström, New Jersey)

 

- Päkapikud on käinud minu toas, vaatasid minu voodi alla ja lugesid minu raamatuid! (7,5-aastane Marten, Cheshire, CT)

 

- Ja, meil käivad päkapikud, aga ma ei ole neid näinud minu toas. Ma ei ole veel pannud sussid välja, aga ma tean et kui ma neid jätan ukse ette, et tuleb šokolaadi! Ja meil on üks päkapikk kes ööbib põhja nabal, aga on meie majas hommikul kuni õhtuni. Kaks korda ta on meid oodanud naljakates kohtades: esimine kord ta tantsis meie torupillimehega portselani kapis klaasi taga, ja teine kord me teda leidsime jõulupuu otsas! (6-aastane Roori, Philadelphia, PA)

 

51 laste joonistus kaili

 

 8-aastase Kaili (Maple Valley, WA) joonistus

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo