Sisene kasutajana

Anneta TNP Toetusfondi

Toeta siin Vaba Eesti Sõna!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Otsing

Digiteeritud eesti ajalehed

digilehed

parimuspaev3Pärimuspäeval mängiti mereteemalisi mänge. Kolm paaditäit lapsi sõidab merele.  Foto: Siiri Lind

 

Viimased neli aastat on Lakewoodi Eesti Majas (Lakewood, NJ) läbi viidud USA idaranniku eesti koolide kokkutulekut ja Pärimuspäeva.


Kuna 2016. aasta on Eestis merekultuuriaasta, siis oli ka 14. mail toimunud Pärimuspäev seekord mereteemaline. Peakorralda oli Connecticuti Eesti Kool eesotsas õpetajate Merike Siismetsa ja Leelo Linaskiga.


parimuspaev1Pärimuspäevale tulid programmi läbiviijad Eestist. Vasakult: Pille Ulmas, Margot Kaselaan, Elsi Medina.  Foto: Merike Siismets

 

Alguses tutvustasid kõikide koolide lapsed ennast ja oma kooli. Nad rääkisid, mida nad koolis õpivad, esitasid mereteemalisi laule ja luuletusi. Washington, D.C. lapsed mängisid õpetaja Leena Sirbi juhendamisel väikekanneldel “Ei lind ei laul ei ole ma, vaid kuu seal kõrgel üleval”.


Lakewoodi Eesti kooli lapsed esitasid oma õpetaja Ülle Bucholzi loodud laulu “Mere lapsed”. Connecticuti Eesti Kooli kohta saime teada, et see on vanim järjepidevalt töötanud Eesti Kool USAs (1950ndate aastate algul oli Connecticutis koguni kolm eesti kooli). Connecticuti Eesti Kooli lapsed on kõik pärit väliseestlaste teisest või kolmandast põlvkonnast.


Seejärel esitasid Eestist, Saku lasteaiast külla tulnud õpetajad Elsi Medina, Pille Ulmas ja Margot Kaselaan näidendi poisist, kellest sai meremees ja kes teele sattunud raskusi ületades sai omale ilusa kuningatütre ning terve kuningriigi.


Edasi said lapsed meisterdamistubades valmistada omale purjeka, majaka ja küünlahoidja ning püüda õngega endale kingituse. Mängiti õuemänge ja lauldi koos kitarri saatel.


parimuspaev2Pärimuspäeva kokad Peeter Müürsepp ja Kris Kõiva ning nende ees Ellen Müürsepp. Foto: Siiri Lind

 

Pärimuspäeva kokad pakkusid maitsvat hommiku- ja lõunasööki, mille krooniks olid omaküpsetatud kringel ja õunakook.


Pärimuspäev lõpetati ühislauluga “Saaremaa” (Ei paremat pole kuskil maal, kui suisel ajal Saaremaal). Korraldajad said tänuks kingitusi ja suure aplausi.


Sama päeva õhtul toimus Eesti Skautide ja Eesti Gaidide Malevate USAs sõpruspäev ja lõkkeõhtu Järvemetsa laagrialal. Kõik huvilised olid kutsutud tutvuma skautide ja gaidide tegemistega. Lauldi koos, mängiti skaudimänge ja käidi saunas. Kuna järgmisel päeval toimus Lakewoodi Eesti Majas Idaranniku Eesti Lastekoori lauluproov, siis jäid paljud pered Järvemetsa laagrialale telkidesse ööbima.


Täname Lakewoodi Eesti Maja sooja vastuvõtu, lilledega kaunistatud õue ja ilusa suveilma eest! Järgmiste kohtumisteni!


Siiri Lind

Tellimine

"Vaba Eesti Sõna" PDF-i täisversioon on tasuline. Kasutajakonto saamiseks tuleb täita tellimus. Maksmise ja tellimise info vaata sisukorrast Lehe tellimine. Tasuda saate krediitkaardiga PayPal'i kaudu siit.

Full PDF version of the paper costs $60 per year. To open your account, please click for more info Lehe tellimine. You can pay directly through PayPal. This is the safer, easier way to pay online.

Toeta ajalehte

Toeta siin Vaba Eesti Sona!

Donate here to Vaba Eesti Sõna!

Eesti Rahvuskomitee

eanc logo

NY Eesti Maja

em logo

Eesti Abistamiskomitee

erc logo

Järvemetsa Fund

2014 metsavaim

ESFUSA

eutf logo

Eesti Arhiiv USA's

eausa logo

LA Eesti Maja

laem logo

Kanada Metsaülikool

metsaulikool logo